ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Μούσκεμα» η πολιτική στα κατεχόμενα λόγω νερού

Αντιδράσεις, ζυμώσεις και απειλές, συνθέτουν το παζλ

Η μεγάλη κρίση στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού φέρνει την τουρκοκυπριακή κοινότητα αντιμέτωπη με σαρωτικές πολιτικές εξελίξεις. Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τα όσα επισήμανε στα πρόσφατα δημοσιεύματα της η «Κ» εφόσον η «συγκυβέρνηση» Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Κόμματος Εθνικής Ενότητας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι το ΚΕΕ έστειλε «τελεσίγραφο» στο ΡΤΚ σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία στο ζήτημα του νερού, η οποία επιτεύχθηκε στην Άγκυρα. Όπως τονίζουν στην εφημερίδα μας κύκλοι της τ/κ Δεξιάς και του ΚΕΕ, το μεγαλύτερο κόμμα της τ/κ Δεξιάς ζητά από το ΡΤΚ να δώσει μια ώρα αρχύτερα την έγκριση του για τη νέα συμφωνία. Διαφορετικά, το ΚΕΕ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση συνεργασίας», η οποία μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής.

Στο στρατόπεδο της τ/κ Δεξιάς, η αποφασιστικότητα του ΚΕΕ για την νέα συμφωνία του νερού δίνει έναυσμα για νέες πολιτικές ζυμώσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πολλά στελέχη της εθνικιστικής παράταξης, σε περίπτωση που διαλυθεί η «συγκυβέρνηση», το ΚΕΕ εμφανίζεται έτοιμο να προχωρήσει σε συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο, ενιαίο μέτωπο της τ/κ Δεξιάς, το οποίο ενδέχεται να υψώσει τη φωνή του και στο Κυπριακό. Ήδη, λαμβάνοντας υπόψη τους αυτό το ενδεχόμενο, διακεκριμένα μέλη της Δεξιάς εμφανίζονται στο προσκήνιο και ασκούν κριτική στην τ/κ ηγεσία καθώς και στην διαδικασία των συνομιλιών.

Εν τω μεταξύ, η «Κ» πληροφορείται ότι το ζήτημα του νερού έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους του ΡΤΚ.

Μάλιστα, κάποια στελέχη αρχίζουν δειλά δειλά να συζητούν το ενδεχόμενο της αποχώρησης τους από το ιστορικό κόμμα της τ/κ Αριστεράς.

Κάποια στελέχη «φλερτάρουν» με την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου αριστερού μετώπου. Οι δε «υπουργοί» του κόμματος δεν κρύβουν την πικρία τους απέναντι στο γεγονός ότι το κόμμα τους, τους έχει εγκαταλείψει.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι χθες, ο «Πρωθυπουργός» Ομέρ Καλγιοντζού εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό για το γεγονός ότι στην Άγκυρα, πριν από λίγες ημέρες, οι «υπουργοί» του έγιναν δεκτοί από χαμηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών υπουργιών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση