ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιβεβαίωση «Κ»: Αναμενεται επίσκεψη Τουσκ στην Κύπρο

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Ρικ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ, επιβεβαίωσε την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ στην Κύπρο. Παράλληλα, άσκησε κριτική για τη δημοσιοποίηση εγγράφων από μέρους του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η πράξη που προέβει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ενισχύει την επιχειρηματολογία του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο κ. Ακιντζί, σημείωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επιδιώκει η συζήτηση για το εδαφικό να γίνει εκτός Κύπρου, κάτι που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αντίθετη και «επιχειρηματολογούμε περί του αντιθέτου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Οι χτεσινές εξελίξεις ενισχύουν την επιχειρηματολογία του κ. Ακιντζί και «εμείς δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε». Η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί πως η ουσία του εδαφικού θα πρέπει να συζητηθεί στην Κύπρο, τονίζει.

Αποφασεις για το Εθνικό Συμβούλιο

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να παρθούν αποφάσεις για τη μορφή ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει τη διαβούλευση» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης και μετέφερε τους προβληματισμούς στο Προεδρικό σχετικά με τα επόμενα βήματα για το πως θα γίνεται η ενημέρωση και η διαβούλευση με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Ο κόσμος μας παρακολουθεί και κρίνει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ανασκόπηση στην αυριανή συνάντηση

Στην αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να γίνει μία ανασκόπηση για τα όσα έχουν δει οι δύο διαπραγματευτές και να συζητηθούν θέματα τα οποία υπάρχουν διαφωνίες ή δεν έχουν τεθεί ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι αποκαλύψεις της ΕΔΕΚ δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης είτε με τα Ηνωμένα Έθνη είτε με την τουρκοκυπριακή πλευρά σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Η επίσκεψη Τούσκ

Ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ με σκοπό να συζητηθεί το τι έχει αποφασιστεί στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν οι ίδιες και αναμένεται να είναι αντικείμενο συζήτησης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα στις 17 και 18 Μαρτίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση