ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές προσβλέπει η Συμμαχία Πολιτών

Δεν ήταν κριτήριο για την ΕΔΕΚ η μη δημιουργία Κινήματος αναφέρει ο κ. Λιλλήκας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Διψήφιο ποσοστό αναμένει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και συνεπώς μία ισχυρή παρουσία στη Bουλή, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του στην εφ' όλης της ύλης δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε για τους δημοσιογράφους. Απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται τόσο για αναξιοπιστία αλλά και για το παλαιοκομματικό κατεστημένο, ενώ παρουσίασε τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών με τις οποίες οδηγείται το Κίνημα στις εκλογές την Κυριακή.

Κληθείς να απαντήσει για τους εκλογικούς στόχους της Συμμαχίας Πολιτών και για το αν ευελπιστεί να λάβει τον ρυθμιστικό ρόλο εντός Βουλής επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι ο ρυθμιστικός ρόλος, αλλά να έχει μία ισχυρή παρουσία η Συμμαχία Πολιτών στην επόμενη Βουλή. Επεσήμανε πως εκλογικός στόχος είναι ένα διψήφιο ποσοστό και σημείωσε πως το κόμμα θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις.

Παλαιοκομματισμός στην κουλτούρα

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται από πολιτικά κόμματα, ότι δεν αποτελεί το νέο στοιχείο, καθώς υπήρξε καιρό στην πολιτική ζωή του τόπου επεσήμανε ότι το παλαιοκομματικό κατεστημένο έχει να κάνει με την κουλτούρα, μία κουλτούρα διασφάλισης της πολιτικής καριέρας του καθενός. Σημείωσε δε πως ο ίδιος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών όταν διαφώνησε με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Δεν ήταν κριτήριο για την ΕΔΕΚ η μη δημιουργία κινήματος

Ο κ. Λιλλήκας μίλησε και για την πολιτική αναξιοπιστία που του καταλογίζουν πολιτικά κόμματα, δεδομένου ότι άλλαξε ιδεολογικοπολιτικές στέγες και το ζήτημα αναίρεσης της υπόσχεσης που είχε δώσει στην ΕΔΕΚ για τη μη δημιουργία κινήματος. Ο ίδιος διέψευσε τα περί αλλαγών στέγης επισημαίνοντας ότι στο μόνο κόμμα που υπαγόταν ήταν το ΑΚΕΛ. Σε ό,τι αφορά στη δημιουργία κινήματος, υπογράμμισε πως δεν είχε τέτοιο σκοπό, αλλά δημιουργήθηκε κατόπιν λαϊκής απαίτησης μετά τις εκλογές, καθώς όπως ανέφερε οι πολίτες ήταν εκείνοι που ζήτησαν νέο Κίνημα. Σε ό,τι αφορά στην «αθέτηση υπόσχεσης» προς την ΕΔΕΚ, σημείωσε ότι όταν συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου του επεσήμανε ότι δεν είναι κριτήριο για τη στήριξη της ΕΔΕΚ η δημιουργία ή όχι κινήματος.

Οι σκέψεις για την προεδρία Βουλής και '18

Κληθείς να απαντήσει για το αν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Βουλής τόνισε ότι το Κίνημα επικεντρώνεται στις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα συνέλθει το κόμμα να συζητήσει για την προεδρία, δεδομένων και των συσχετισμών δυνάμεων που θα προκύψουν. Σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον του για τις προεδρικές, επεσήμανε ότι οι προεδρικές είναι ενάμιση χρόνο μακριά σημειώνοντας πως τους πολίτες τους ταλαιπωρούν πολλά προβλήματα και όχι οι προεδρικές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση