ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μοντέλο «ΤΔΒΚ» για Τζαραμπλούς ετοιμάζει Τουρκία

Παρόμοιο μοντέλο η Άγκυρα είχε δρομολογήσει για το βόρειο κομμάτι της Κύπρου το 1974

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μοντέλο «ΤΔΒΚ» για το βόρειο κομμάτι της Συρίας δρομολογεί η Άγκυρα την στιγμή που στο Καζακστάν κρίνεται το μέλλον της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας, η Άγκυρα εκπαιδεύει και οργανώνει δυνάμεις ασφαλείας στο Τζαράμπλους. Η τουρκική κυβέρνηση προχωρά στην δημιουργία μιας αστυνομικής δύναμης, η οποία ελέγχεται από την ίδια και στελεχώνεται με άτομα τα οποία εμπιστεύεται η Τουρκία.

Παρόμοιο μοντέλο η Άγκυρα είχε δρομολογήσει για το βόρειο κομμάτι της Κύπρου, μετά την εισβολή του 1974. Τότε, δημιουργήθηκαν οι «κρατικές δομές» της τ/κ κοινότητας που σήμερα ελέγχονται από την Άγκυρα.

Ντόπιοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο Τζαράμπλους έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες στα τουρκικά και στα αραβικά, οι οποίες είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία και στα κατεχόμενα.

Η Τουρκία οραματίζεται την ανάδυση ενός εναλλακτικού μοντέλου διακυβέρνησης στο Τζαράμπλους, το οποίος θα αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την συριακή αντιπολίτευση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση