ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Δημητριάδης: Εγείρει ερωτηματικά για την Κύπρο η υπόθεση των παρακολουθήσεων

To κράτος έχει ευθύνη να τοποθετηθεί ως προς το ποιος χειρίζεται το θέμα στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης

ΚΥΠΕ

Ερωτηματικά σχετικά με την Κύπρο εγείρει η υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, προσθέτοντας πως τίθεται ζήτημα χειρισμού της υπόθεσης από την πλευρά της Κύπρου, δεδομένου ότι η εταιρεία που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις έχει την έδρα της στη χώρα, όπως επίσης και ζήτημα για το ποιοι έχουν πρόσβαση σε λογισμικά παρακολούθησησης.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι «η εταιρεία που προμήθευσε το λογισμικό παρακολούθησης είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη στο παρελθόν» και γι’ αυτό "το κράτος έχει ευθύνη να τοποθετηθεί ως προς το ποιος χειρίζεται το θέμα στην Κύπρο σε σχέση με την ανάμιξη της κυπριακής αυτής εταιρείας, καθώς και το για το πώς αυτή λειτουργεί και τι υπηρεσίες προσφέρει, αλλά και για το ποιοι και πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τέτοια λογισμικά, αν υπάρχει σχετική νομοθεσία και ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες για τους πολίτες".

Με αφορμή την ελληνική υπόθεση για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Δημητριάδης υπενθυμίζει την υπόθεση του «μαύρου βαν» στην Κύπρο, αναφέροντας ότι δεν επιβλήθηκαν ποινές σε φυσικά πρόσωπα, μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης αυτών των προσώπων και «η υπόθεση αυτή καταδεικνύει την αδυναμία των θεσμών να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Αυτή η ατιμωρησία εκτρέφει τη διάβρωση του κράτους δικαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση