ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Η σύνδεση των τετραμήνων με τη διαρροή, δεν κολλά (βίντεο)

Το «καρφί» στον Μαυρογιάννη

Τη θέση ότι η σύνδεση των τετραμήνων «με μια απαράδεκτη διαρροή, δεν κολλά» και ότι πρέπει να επικρατεί η λογική εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από τη τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιο. Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι αν εκλεγεί θα καταργήσει τα τετράμηνα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «Πρόεδρο της χώρας θα εκλέξουμε και όχι αυτοκράτορα ή δικτάτορα». 

Η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ

Ερωτηθείς σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιο για τα ζητήματα της Παιδείας, τα τετράμηνα και τη διαρροή θέματος στις εξετάσεις, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Πρέπει να επικρατεί η λογική. Η σύνδεση των τετραμήνων με μια απαράδεκτη διαρροή, δεν κολλά. Έγινε μια διαρροή θεμάτων, καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά αυτοί που έκαναν τη διαρροή. Διαρροή μπορούσε να γίνει και όταν είχαμε προεισαγωγικές εξετάσεις. Όσον αφορά τα τετράμηνα που είναι ένα άλλο θέμα. Στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ δογματικός, εξάλλου γνωρίζετε τις θέσεις μου για την παιδεία και το ολοήμερο σχολείο, που θα είναι στηριγμένο πλέον στις δεξιότητες. Επικέντρωση στις δεξιότητες παρά την επικέντρωση στην πληροφόρηση.

Όσον αφορά τα τετράμηνα, να επαναλάβω δεν ήμουν ποτέ δογματικός άνθρωπος, οφείλουμε ως πολιτεία να αξιολογήσουμε αυτό που η πολιτεία δια της Βουλής έχει αποφασίσει και από την κείμενη νομοθεσία. Και ότι είναι καλύτερο για τους μαθητές μας ως προτεραιότητα, γιατί στο επίκεντρο της παιδείας πρέπει να είναι τι θα επωφεληθεί και πως μπορεί να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τη μάθηση των παιδιών μας. Άρα τα παιδιά μας στο επίκεντρο χωρίς δογματισμούς να το επαναξιολογήσουμε.

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Άκουσα τον συνυποψήφιο μου τον κ. Μαυρογιάννη που είπε ότι αν εκλεγεί θα καταργήσει τα τετράμηνα. Πρόεδρο της χώρας θα εκλέξουμε και όχι αυτοκράτορα ή δικτάτορα. Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Μαυρογιάννης ότι τα τετράμηνα είναι εκεί με νομοθεσία άρα για να αλλάξει δεν είναι με διατάγματα του εκλελεγμένου Προέδρου αλλά μέσα από το διάλογο πρέπει η Κυβέρνηση και η Βουλή να αποφασίσουν αν ενδείκνυται για το καλό των μαθητών, με τροπολογία της υφιστάμενης νομοθεσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση