ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Ωρα για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις

Στην ομιλία του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η Κύπρος με σκληρή δουλειά κατάφερε να ανατρέψει τις συνέπειες της κρίσης του 2013

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε σήμερα ότι είναι ώρα για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο, μιλώντας στο Economic Ideas Forum 2019 του Κέντρου Βίλφριντ Μάρτενς, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, με πιο σημαντική μεταρρύθμιση την επίλυση του Κυπριακού, όπως είπε.

Στην ομιλία του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η Κύπρος με σκληρή δουλειά κατάφερε να ανατρέψει τις συνέπειες της κρίσης του 2013 και σημείωσε ότι με ρυθμό ανάπτυξης 4% είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης.

Είπε ότι φθάσαμε ως εδώ εφαρμόζοντας συνετές πολιτικές και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο δημόσιο, στη δικαιοσύνη και στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, «για να έχουμε μία σύγχρονη, ανταγωνιστική χώρα που να υποστηρίζει τα νοικοκυριά, τις εταιρείες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και να ενισχύει τις προοπτικές των δυναμικών οικονομικών τομέων. Τώρα δεν είναι ώρα για εφησυχασμό» τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε με περισσότερες και πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Αυτό, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «είναι κλειδί για την Κύπρο. Μια οικονομία που τροφοδοτείται πρωτίστως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και πραγματικά από τη μεσαία τάξη την οποία χρειάζεται τώρα να βοηθήσουμε να αναβιώσει».

Το ίδιο, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ισχύει και για την ΕΕ και σημείωσε ότι για να αναπτυχθούν η επιχειρηματικότητα, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και η οικονομία, δεν υπάρχουν μαγικά συστατικά. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνετές πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη: Λιγότεροι φόροι σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Κίνητρα για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και για την ενθάρρυνση νέων επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κανονιστικές μεταρρυθμίσεις για έξυπνη ρύθμιση. Πολιτικές και δράσεις εστιασμένες στην αποστολή. Σταθερότητα και προβλεψιμότητα στο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, να «αγκαλιαστεί» ο ψηφιακός μετασχηματισμός και να γίνουν μεταρρυθμίσεις για ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς τέτοιες πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΕ ως σύνολο, ειδικότερα πολιτικές για μια πραγματική Ενιαία Ψηφιακή Αγορά που να προωθεί την ανάπτυξη και την ευημερία.

«Η Ευρώπη είναι στο σωστό δρόμο. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε ευέλικτοι» υπέδειξε και ζήτησε έξυπνες ρυθμίσεις που να προωθούν την καινοτομία και τη δημιουργία επιχειρήσεων και να διευκολύνουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε μεγάλες, παγκόσμιες εταιρείες.

Δίνοντας τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν δημιουργείται η βάση για την αναβίωση της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου.

«Οι Κύπριοι θέλουν μια καλύτερη Κύπρο. Χρειάζεται να κτίσουμε πάνω στους παραδοσιακούς, δυνατούς τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, της ναυτιλίας και των υπηρεσιών με την ψηφιακή και καινοτόμο ενδυνάμωση ολόκληρης της οικονομίας» είπε, και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. «Να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να δημιουργηθούν συνθήκες μακροπρόθεσμης βιώσιμης ευημερίας και να καταστεί η κυπριακή οικονομία πιο ανταγωνιστική και παραγωγική σε κάθε τομέα».

Πάνω απ΄όλα, τόνισε, «για εμάς η πιο ριζική μεταρρύθμιση είναι η επανένωση της πατρίδας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση