ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

ΚΥΠΕ

Όλα τα διαθέσιμα μέτρα που υπάρχουν στη διάθεσή μας αξιοποιούνται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί τρόπος να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την παραίτησης της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα, ο κ.Νεοφύτου είπε πως «η κατάρρευση της δεν μπορεί να είναι άσχετη με τις τακτικές της Άγκυρας».

Είπε, επίσης, ότι σωστά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν αποδέχεται τη θέση της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ, που ζητούν αναγνώριση κυρίαρχης οντότητας πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και διαμήνυσε πως «ούτε και θα βρεθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Ελληνοκύπριος ηγέτης που μπορεί να αποδεχθεί αυτήν την απαράδεκτη θέση».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να σπάσουμε το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, παρατηρούμε νέες απαράδεκτες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων που «επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και να βρούμε μια λύση αξιοπρεπή».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι «για να μπορεί μια λύση να γίνει αποδεκτή, από αμφότερες τις κοινότητες, πρέπει και αμφότερες οι κοινότητες και πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να νιώθουν ότι αυτή η λύση διασφαλίζει την αξιοπρέπεια τους και ως άτομα και ως κοινότητες, αλλά και διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετεξελισσόμενη από ενιαίο κράτος σε ομόσπονδο κράτος».

Σε σχέση με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι «όλα τα διαθέσιμα μέτρα που υπάρχουν στη φαρέτρα αξιοποιούνται από τον ΠτΔ και την κυβέρνηση του».

«Δεν έχουμε άλλο από πολιτικά μέσα, μέσα από την ΕΕ, μέσα από παραστάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μέσα από διμερές επαφές του ΠτΔ και θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια μέχρι να βρεθεί τρόπος να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και οι απαράδεκτες τουρκικές θέσεις να φύγουν από το τραπέζι», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα του πως ο ΠτΔ θα έχει επαφές «με σημαντικούς ηγέτες, στην προσπάθεια να πειστεί η Τουρκία να εγκαταλείψει απαράδεκτες θέσεις και επιτέλους να ξεκινήσει μια διαδικασία για το Κυπριακό».

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν στο πλαίσιο περιοδείας του στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, όπου, όπως ανέφερε, άκουσε εισηγήσεις από τους ειδικούς για το πώς μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας.

Λέγοντας ότι είναι ευλογία το ΓεΣΥ, στο οποίο είναι ενταγμένο το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ο κ.Νεοφύτου είπε πως «αυτήν ευλογία πρέπει να την προσέξουμε», ώστε να μην γίνει θύμα «αυτών που νόμισαν ότι μπορούν να κατασπαράξουν, μέσα από καταχρήσεις, αυτήν την κοινωνική προσφορά».

«Αυτό που για μας έχει προτεραιότητα είναι, στο ΓεΣΥ, μέσα από τις δομές του και τις σωστές πολιτικές και ελέγχους, να κρατήσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα, γιατί αυτό ζητά ο ασθενής», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να γίνει κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών αλλά και εκπαίδευσης.

Εξέφρασε, επίσης, τη χαρά του που διαπίστωσε ότι το ΓΟΚ είναι ένα κέντρο υψηλής ποιότητας και υπηρεσιών και μια πανεπιστημιακή κλινική, και ευχαρίστησε τον καθηγητή Νικόλαο Ζάμπογλου για την ενημέρωση που έτυχε.

Ο καθηγητής Ζάμπογλου είπε, από την πλευρά του, ότι αναλύθηκαν στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προωθηθούν λύσεις.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε ακολούθως το ιδιωτικό σχολείο Foley`s.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση