ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Αλαλούμ και αντιφατικοί χειρισμοί στην παιδεία

Η σύγχυση ενισχύει την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες, λέει ο Στέφανος Στεφάνου

Newsroom K

Αλαλούμ και αντιφατικοί χειρισμοί στο θέμα της παιδεία οι οποίοι ενισχύουν την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες μέσω πανδημίας, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Αφορμή οι δηλώσεις του Λεόντιου Κωστρίκκη ότι αιφνιδιάστηκε από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία, το αλαλούμ στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, το οποίο προκλήθηκε από τους κακούς και αντιφατικούς χειρισμούς της από την αρχή ακόμα της πανδημίας, έχει ενταθεί.

• Μέλη της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση δηλώνουν ότι αυτό που τελικά αποφασίστηκε δεν ήταν στον Οδικό Χάρτη και ότι αιφνιδιάστηκαν από τις αποφάσεις.
• Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δηλώνουν ότι αυτό που αποφασίστηκε χθες στο Προεδρικό δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά που τους έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός Παιδείας.
• Η κυβέρνηση σε κάποια θέματα λέει ότι ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών, σε κάποια άλλα θέματα λέει ότι αυτή αποφασίζει και είναι δική της η ευθύνη. Οι πολίτες διερωτώνται στη βάση ποιων δεδομένων και ποιων σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση ακολουθεί τη μια ή την άλλη προσέγγιση.

Το θέμα είναι ότι το αλαλούμ και η σύγχυση ενισχύουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι πολίτες στην περίοδο της πανδημίας. Κι αυτό είναι η χειρότερη εξέλιξη, τη στιγμή που επιχειρείται η σταδιακή άρση των περιορισμών, που όλοι υποστηρίζουμε.

Εμείς δεν πρόκειται να πούμε αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή όχι. Σ’ αυτό το λόγο έχουν οι ειδικοί. Από τη στιγμή όμως που, με ευθύνη της κυβέρνησης, λήφθηκαν οι αποφάσεις, αυτή θα πρέπει να μεριμνήσει για τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων, για τη διαμόρφωση αυστηρών πρωτοκόλλων και διαδικασιών έτσι ώστε η προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση