ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:27
 

Αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου της Σ. Κυριακίδου προτείνει η ENVI

«Ο λόγος είναι να αντικατοπτρίζει καλύτερα τους τομείς αρμοδιότητας των υπηρεσιών της» αναφέρει η επιτροπή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αφορμή τον επίσημο τερματισμό της διαδικασίας ακροάσεων των υποψηφίων Επιτρόπων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την Πέμπτη (21/11) στη δημοσιότητα και τις αντίστοιχες επιστολές αξιολόγησης της ακρόασης των υποψηφίων Επιτρόπων, οι οποίες συντάχθηκαν λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή των ίδιων των ακροάσεων.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η επιστολή αξιολόγησης της υποψήφιας Επιτρόπου που πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία Στέλλας Κυριακίδου. Η έγκριση της υποψηφιότητας Κυριακίδου είχε ανακοινωθεί επίσημα από την επομένη της ακρόασης.

Καταληκτικά, η επιστολή αξιολόγησης μεγέθους τεσσάρων σελίδων που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας, Πασκάλ Κανφίν αναφέρει ότι «οι συντονιστές της επιτροπής ENVI, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών της επιτροπής, ενέκριναν ότι η υποψήφιος Επίτροπος Κυριακίδη έχει τα προσόντα τόσο για να είναι μέλος του Σώματος των Επιτρόπων όσο και για την εκτέλεση των συγκεκριμένων καθηκόντων».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι συντονιστές της επιτροπής ENVI θα προτείνουν ομόφωνα την αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου της κυρίας Κυριακίδου σε «Υγεία και ασφάλεια των τροφίμων», ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τους τομείς αρμοδιότητας των υπηρεσιών της» ζητώντας να διαβιβάσει το αίτημα στην εκλεγμένη Πρόεδρο της Κομισιόν.

Επισημαίνεται ότι «οι συντονιστές της επιτροπής ENVI εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ομόφωνη γνώμη της συνδεδεμένης Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου» και σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της ακρόασής της, διαπιστώσαμε ότι η κυρία Κυριακίδης δεν παρείχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με θέματα όπως η ασφάλεια των τροφίμων, τα φυτοφάρμακα, η εναρμόνιση των κανόνων σχετικά με τη δωρεά οργάνων ή πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αντιβιοτικών υπό το φως της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR)».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X