ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπέβαλε παραίτηση η Δ. Κωμοδρόμου – Έγινε αποδεκτή από Ν. Χριστοδουλίδη

«Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, στόχο είχαν τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη», ανέφερε η ίδια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία, η παραίτηση της κας Κωμοδρόμου έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι η κα Κωμοδρόμου παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου στον απόηχο του σκανδάλου με τις υπερωρίες. 

Δ. Κωμοδρόμου για παραίτηση: Επιχειρήθηκε να πλήξουν τον ΠτΔ

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, στόχο είχαν τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όπου επιχειρήθηκε να τον πλήξουν, αναφέρει η Δόξα Κωμοδρόμου.

Σε μία πρώτη τοποθέτησή της μετά την παραίτηση της από τη θέση της Αναπληρώτριας, Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η κα Κωμοδρόμου σημείωσε ότι η απόφασή της πάρθηκε από την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, «παρά τη διαπόμπευση που επιχειρήθηκε», περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει στην Κύπρο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι επιχειρήθηκε εις βάρος της ίδιας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μία «ανθρωποφαγία» και ένας «κανιβαλισμός», τονίζοντας ότι το όλο θέμα βγήκε μονόπλευρα δίχως να την πάρει κάποιος τηλέφωνο, ασχέτως εάν έχει η ίδια δίκαιο ή άδικο.

Τέλος, η κα Κωμοδρόμου σημείωσε ότι η απόφασή της στόχο έχει να διευκολύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την τιμή της που συνεργάστηκε μαζί του, με τις σχέσεις τους να παραμένουν στενές.

Να σημειωθεί ότι, όπως μας ανέφερε, από Δευτέρα η Δόξα Κωμοδρόμου θα συνεχίσει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πώς προέκυψε το σίριαλ Δόξα

Σύμφωνα με τα δημοσίευμα της «Κ» και της Μαρίνας Οικονομίδου, η περίπτωση της Δόξας Κωμοδρόμου βεβαίως δεν ξέσπασε ξαφνικά σήμερα. Αντιθέτως, η απασχόλησή της αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης και για κάποιους πρόκληση από τον καιρό που εργοδοτείτο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς παράλληλα με τα εκεί καθήκοντά της παρουσίαζε εκπομπή πρώτα σε ιδιωτικό σταθμό και στη συνέχεια στο κρατικό κανάλι. Μετά από καταγγελίες το θέμα συζητήθηκε αναπόφευκτα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τον Πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη να τη στηρίζει πλήρως και να υποστηρίζει ότι η παρουσία της στα ΜΜΕ διευκολύνει και προωθεί τη δράση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όμως παρόμοια ήταν η αντίδρασή της και όταν διορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς η ίδια επέμενε να διατηρήσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αυτό πέτυχε. Υπήρχε όπως υποστήριζε το επαγγελματικό ρίσκο και η ανασφάλεια του τι θα κάνει όταν θα τελείωνε η θητεία της στο Προεδρικό. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Παναγιώτης Σεντώνας ήταν λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου προτού διοριστεί αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε παραιτηθεί κανονικά από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς να θέσει ποτέ ζήτημα ρίσκου ή στην περίπτωση Κωμοδρόμου να ερμηνεύσει διαφορετικά τον νόμο. Το θέμα διπλοθεσίας αποκαλύφθηκε από τον Μάιο, εκθέτοντας για πρώτη φορά τον Πρόεδρο. Λύση στο πρόβλημα θεωρήθηκε το να μετατραπεί ο διορισμός της από αξιωματούχος, σε απόσπασης ειδικών καθηκόντων. Μία μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση του Ανδρέα Ιωσήφ τέως διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της θητείας του γύρισε κανονικά στο κρατικό κανάλι.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ από το Προεδρικό έβγαινε προς τα έξω πως ο Πρόεδρος, όταν θα επιστρέψει, θα επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος. Πολιτικοί κύκλοι σημειώναν πως η παύση Κωμοδρόμου αποτελεί μονόδρομο. Όχι μόνο γιατί διαφορετικά δεν θα εκτονωθεί η κρίση αλλά και εξαιτίας του χαρτοφυλακίου της. Το γεγονός ότι είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και κατ’ επέκταση το πρόσωπο της κυβέρνησης, θα υπονομεύει την ίδια την κυβέρνηση και το έργο της, όποτε η ίδια εμφανίζεται. Ήδη τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν στείλει με τον τρόπο τους το μήνυμα πως η Δόξα Κωμοδρόμου θα πρέπει να παυθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση