ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποφάσεις Υπουργικού - Οι τομείς που θα τύχουν οικονομικής στήριξης

Αναλυτικά οι αποφάσεις

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. 

Κατά τη συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα εξής:

  • Την υλοποίηση του Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας για την περίοδο από 1.6.2022 έως 31.7.2022 και από 1.9.2022 έως 31.10.2022. Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις €800.000.
  • Το «Σχέδιο Χορηγιών για Αναβάθμιση Παραδοσιακών Χώρων Εστίασης ή Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής με τη δυνατότητα ένταξής τους στο Σύμφωνο «Taste Cyprus» του Υφυπουργείου Τουρισμού.  Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο θα ανέρχεται σε  €200.000 (βάσει Κανονισμού De Minimis).

 Την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ως Μεταβατική Εθνική Ενίσχυση, για στήριξη των κλάδων της αιγοπροβατοτροφίας και αγελαδοτροφίας. Η καταβολή Μεταβατικής Εθνικής Ενίσχυσης στην αιγοπροβατοτροφία θα είναι μέγιστου συνολικού ύψους €5.000.000 και στην αγελαδοτροφία μέγιστου συνολικού ύψους €1.200.000. 

  • Την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας για στήριξη στον κλάδο της χοιροτροφίας μέγιστου συνολικού ποσού ύψους €1.414.306.
  • Την καταβολή έκτακτης κρατικής βοήθειας για στήριξη των τυροκομείων, μέγιστου συνολικού ποσού ύψους €890.000, λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στον τομέα της εστίασης λόγω της πανδημίας Covid-19.

Λεπτομέρειες των Σχεδίων θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση