ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βύρας: Κάποιοι δήμοι θα εργάζονται στην αρχή χωρίς το «Ευαγόρας»

Ένα ζήτημα που απασχολεί την Ένωση Δήμων είναι η μεταφορά προσωπικού στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) και ιδιαίτερα εκείνοι που αρνιούνται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε θέματα των προετοιμασιών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία ανησυχούν αυτό το διάστημα την Ένωση Δήμων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης, Ανδρέας Βύρας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ διαβεβαίωσε ότι το ενιαίο πληροφοριακό σύστημα «Ευαγόρας» θα λειτουργήσει, όμως για εννέα δήμους η εφαρμογή του δεν θα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2024, όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί η μεταρρύθμιση, λόγω νομικών ζητημάτων, που δεν θα τους επιτρέψουν τη μεταφορά των δεδομένων τους στο νέο σύστημα. Θα πρέπει, διευκρίνισε, για ένα διάστημα ένας αριθμός δήμων να εργάζεται με τα υφιστάμενα συστήματα.

Ένα δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την Ένωση είναι η μεταφορά πρσωπικού στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ). Για την περίπτωση που κάποιοι εργαζόμενοι αρνηθούν να μετακινηθούν, είπε ότι αυτοί που προέρχονται από την κυβέρνηση θα υποχρεωθούν να το κάνουν από τις νομοθεσίες, ενώ για εκείνους που προέρχονται από τους δήμους, εξέφρασε σιγουριά ότι θα βρεθούν λύσεις.

Ο κ. Βύρας τόνισε ότι στα περισσότερα θέματα οι δήμοι είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μεταρρύθμιση.

Συμφώνησε την ίδια ώρα με τον υπουργό Εσωτερικών στο γεγονός ότι λόγω του αυξημένου αριθμού δήμων, οι δημότες σε ορισμένους δήμους ενδεχομένως να μην έχουν τα ωφελήματα που θα έχουν οι κάτοικοι σε άλλους δήμους, τους οποίους οι συνενώσεις θα βοηθήσουν περισσότερο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα επιβίωσης των δήμων αυτών, αλλά λιγότερων ωφελημάτων για τους δημότες τους σε σύγκριση με άλλους δήμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση