ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:25
 

Διαψεύδει τον Ν. Αναστασιάδη για τους όρους αναφοράς ο Ακιντζί

Ο ΓΓ ΟΗΕ είναι αποφασισμένος για πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, γι' αυτό αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προετοιμασία της πενταμερούς διάσκεψης

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε δηλώσεις προέβη ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας αμέσως μετά την άφιξή του στα Κετεχόμενα, από τη Νέα Υόρκη. Ο Μουσταφά Ακιντζί, αναφερόμενος στις επαφές που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, εστίασε στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στο ζήτημα των υδρογονανθράκων. 

Διαψεύδει τον Πρόεδρο

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, το πρωί της Τετάρτης, εξερχόμενος του Προεδρικού, σύμφωνα με τις οποίες οι όροι αναφοράς έχουν συμφωνηθεί από τις 9 Αυγούστου, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν κάποιοι υπαναχωρούν ή θέλουν να τεθούν προαποφασισμένες θέσεις λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ να συμβαδίσω», τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα ουδέποτε ενεπλάκη σε κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης. Ο  κ. Ακιντζί από την πελυρά του δήλωσε ότι αυτές δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια λύσης και τόνισε  ότι επί δυο χρόνια ο κ. Αναστασιάδης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγει το πλαίσιο Γκουτιέρες: «Πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσαμε στις 9 Αυγούστου», αναρωτιέται ο κ. Ακιντζί, τονίζοντας ότι η ε/κ πλευρά εξακολουθεί να φέρει ενστάσεις για την πολιτική ισότητα. «Ακόμη και αν συμφωνήσαμε, για ποιο λόγο η κ. Λουτ παρέμεινε στο νησί για μια εβδομάδα», πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, τονίζοντας ότι ο ΟΗΕ γνωρίζει όλες τις πραγματικότητες.

Η τριμερής διάσκεψη

Ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε, επίσης, ότι στη Νέα Υόρκη δεν ήταν προγραμματισμένη τριμερής διάσκεψη. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είτε στη Νέα Υόρκη είτε σε μια ευρωπαϊκή πόλη, την οποία θα επισκεφθεί ο γ.γ. ΟΗΕ. Σε κάθε περίπτωση η τριμερής θα πραγματοποιηθεί πριν από το νέο έτος, όπως επεσήμανε ο Αντόνιο Γκουτιέρες στον Τ/κ ηγέτη.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί ο γ.γ. ΟΗΕ είναι αποφασισμένος να λάβει πρωτοβουλίες για το Κυπριακό, γι' αυτόν τον λόγο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προετοιμασία της πενταμερούς διάσκεψης. 

Η έκκληση προς τον Αναστασιάδη

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να «σκοτώσουν» τη νέα προσπάθεια του Γκουτέρες πριν καν να ξεκινήσει. Ο ίδιος καλεί τον κ. Αναστασιάδη να μην ενταχθεί σε αυτό το στρατόπεδο. Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε ότι η τ/κ πλευρά δεν επιθυμεί μια διαδικασία με ανοιχτή τέλος. Αυτή θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Η πρόοδος στη νέα διαδικασία θα έρθει όταν η ε/κ ηγεσία αποδεχθεί το πλαίσιο της 30ής Ιουνίου, τις συγκλίσεις και με διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο κ. His Master`s Voice δεν μπορεί να γίνεται πιστευτός.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X