ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Κατόπιν εορτής ξεκαθάρισε τη βάση λύσης ο Πρόεδρος

Με δικές του πράξεις και παραλήψεις ο Πρόεδρος οδήγησε στην πανωλεθρία της Γενεύης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά που με τις δικές του πράξεις ή παραλείψεις οδήγησε στην πανωλεθρία της Γενεύης και μετά που έχει ήδη αποδεχθεί τη διεξαγωγή μιας νέας Πενταμερούς μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «θυμήθηκε» τώρα να ξεκαθαρίσει την βάση των διαπραγματεύσεων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης.

«Το ξεκαθάρισμα της βάσης των διαπραγματεύσεων έπρεπε να ήταν πρωταρχικός στόχος ΠΡΙΝ την Πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης.
Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όχι μόνο δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση αυτή, όχι μόνο δεν διαχειρίστηκε σωστά την δεδηλωμένη επιδίωξη της Τουρκίας να θέσει επισήμως ζήτημα δύο κρατών, ΑΛΛΑ με αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του, συνέβαλε στη δημιουργία της εντύπωσης διεθνώς ότι θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει μια τέτοια επιλογή. Είναι η πολιτική και οι χειρισμοί Αναστασιάδη που επέτρεψαν την πανωλεθρία της Γενεύης. Αυτό που όφειλε να κάνει πριν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιχειρεί να το κάνει κατόπιν εορτής. Η καθυστερημένη αντίδραση του, δύσκολα μπορεί να ανατρέψει όσα η Τουρκία -δυστυχώς- πέτυχε στην πρόσφατη Πενταμερή. Πολύ περισσότερο όταν οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνονται αποσπασματικά και εκ των υστέρων, με τον ίδιο να παραμένει προσηλωμένος στην ίδια αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων 13 χρόνων. Η επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση δεν πείθει κανένα. Και ταυτόχρονα, προκαλεί ζημιά στη διαπραγματευτική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση