ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση Alpha: Άνοιξε την ψαλίδα ο Χριστοδουλίδης - Μάχη Αβέρωφ με Μαυρογιάννη

Τα σενάρια του Β’ γύρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νικητή με μεγάλο προβάδισμα στις Προεδρικές εκλογές του 2023 εμφανίζει το Νίκο Χριστοδουλίδη η δημοσκόπηση του Alpha. Ντέρμπι μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη για την είσοδο στο Β΄ γύρο, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά είναι λιγότερη από μία ποσοστιαία μονάδα.

Άνετη νίκη για Χριστοδουλίδη

Για το ποιον θα ψήφιζαν εάν την ερχόμενη Κυριακή διεξαγόταν ο Ά γύρος των Προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα κέρδιζε την πρωτιά με ποσοστό 36,7%, δεύτερος θα ερχόταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 12% και θα ακολουθούσαν οι Αντρέας Μαυρογιάννης με 11,9%, Αχιλλέας Δημητριάδης με 3,4%, Χρίστος Χρίστου με 2,3%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 1,7%, Γιώργος Κολοκασίδης με 1,5%, Μάριος Ηλιάδης με 0,5% και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς με 0,4%. Ποσοστό 1,4% απάντησε «άλλος».

Τα σενάρια του Β’ γύρου

Στο σενάριο o Νίκος Χριστοδουλίδης και o Ανδρέας Μαυρογιάννης να αναμετρηθούν στο Β΄ γύρο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 56,8% έναντι 19,7% του κ. Μαυρογιάννη. Σε αυτή την περίπτωση 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 6,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 4,2% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο και 2,2% δεν απάντησαν.

Σε άλλο σενάριο που στον Β’ γύρο βρίσκονταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 55,6% έναντι 16,5% του Αβέρωφ Νεοφύτου. 10,8% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 7% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 8% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2,2% δεν απάντησαν.

Τέλος στην περίπτωση που στον Β’ γύρο βρίσκονταν Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Μαυρογιάννης θα συγκέντρωνε ποσοστό 34,4% έναντι 27,6% του κ. Νεοφύτου. 12,8% θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 11,1% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2% δεν απάντησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ανήθικη η χρήση των δημοσκοπήσεων από τον ΝΧ για χειραγώγηση της κοινής γνώμης . Η αλήθεια θα λάμψη σύντομα.

Αλήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση