ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Διομήδους για Σιζόπουλο: Επιλογή Νικόλα βάσει προσωπικής του ατζέντας

Τελικά ήταν δεδομένη η ΕΔΕΚ για την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου λέει ο Διομήδης Διομήδους

Newsroom K

«Ο Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση την δική του προσωπική ατζέντα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου για την προεδρία της ΕΔΕΚ Διομήδης Διομήδους. Επεσήμανε πως παρά τα όσα διακήρυττε ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος, η ΕΔΕΚ ήταν δεδομένη για το ΔΗΚΟ και την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του Μαρίνου Σιζόπουλου στην «Κ» χθες Κυριακή επεσήμανε πως παραπλάνησε τα συλλογικά όργανα όταν απέρριπτε τη συζήτηση ονομάτων.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Τελικά η ΕΔΕΚ ήταν δεδομένη. Τελικά είχαν προηγηθεί μυστικές διαβουλεύσεις. Τελικά, ο απερχόμενος πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση τη δική του προσωπική ατζέντα, 10 μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τα στελέχη και την βάση της ΕΔΕΚ.

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Σιζόπουλος επιχείρησε να παραπλανήσει τα συλλογικά όργανα και τον κόσμο της ΕΔΕΚ δηλώνοντας ακόμα και μέχρι χθες ότι «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή συζήτηση ονομάτων και είμαστε κατηγορηματικοί. Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε την πολιτική διακήρυξη, να τη συμφωνήσουμε, μετά τα κριτήρια, τη μεθοδολογία και μετά ονόματα » και μόνο όταν καταλήξουμε σε αυτά τα δύο τότε μπορούμε να συζητήσουμε και τα ονόματα για να γίνει η τελική επιλογή (Καθημερινή, 24 Απριλίου 2017).

Έτσι εννοεί ο κ. Σιζόπουλος τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Συμφωνώ ότι η ΕΔΕΚ πρέπει να αναζητήσει στρατηγικές συνεργασίες για τις Προεδρικές Εκλογές με προτεραιότητα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Μια έντιμη και σωστή συνεργασία όμως προϋποθέτει ότι:
1. Θα συμφωνηθούν οι βασικές αρχές για ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και νέα στρατηγική στο κυπριακό.
2. Θα γίνει εσωκομματικός διάλογος με τη βάση του Κόμματος.
3. Θα τεθούν κριτήρια για τον υποψήφιο που θα επιλέξει η συνεργασία.

Αυτό το τρίπτυχο προδιαγράφει την ανάγκη η ΕΔΕΚ να αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας ενόψει των Προεδρικών και όχι κομπάρσο και νεροκουβαλητή των αποφάσεων που έλαβαν οι ηγεσίες άλλων κομμάτων.

Είναι σεβαστή η επιλογή του απερχόμενου προέδρου της ΕΔΕΚ να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος για τις Προεδρικές, αλλά είναι ακατανόητο ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ να μην καταθέτει τη δική της πρόταση και να μην εξετάζει εναλλακτικές επιλογές λόγω προσωπικών κινήτρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X