ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΠΑ - Τα μέτρα δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση

Τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωση της η ΔΗΠΑ αναφέρει ότι, «Από την 1η Αυγούστου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας και της εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19, στη χώρα μας». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν πρέπει οι πολίτες να διαχωριστούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κάνοντας αναφορά στην τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Αναλυτικά

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, συμφωνούμε με την τοποθέτηση αρχής, όπως αυτή έχει εκφραστεί από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, ότι τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως μέσο διαχωρισμού και διάκρισης των πολιτών, δεν θα πρέπει να διαχωρίζουν την κοινωνία σε στρατόπεδα μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί και ατόμων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, όπως επίσης, ότι τα όποια μέτρα δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό.
Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους πολίτες και δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Καταδικάζουμε κάθε μορφής επιθετικής συμπεριφοράς ή απειλή χρήσης βίας εις βάρος συνανθρώπων μας και κυρίως εναντίον επιστημόνων, οι οποίοι εκφράζουν τη θέση τους, στηριζόμενοι σε αυτονόητα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα.

Με κάθε σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές επιλογές της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό και στήριξη της κοινής προσπάθειας όλων μας, για ανάσχεση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μερίδα συμπολιτών μας, αρνείται να προχωρήσει στον εμβολιασμό, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, οφείλει να προχωρήσει άμεσα, με νέες στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, προκειμένου να εξηγήσει με ακόμη πιο απλό και πειστικό τρόπο, την επιστημοσύνη των εμβολίων και γενικά να δώσει επιπρόσθετες απαντήσεις, οι οποίες να καλύπτουν αποτελεσματικά τις όποιες ανησυχίες και προβληματισμούς του κοινού, σε πλήρη συνάρτηση και με τις πρόνοιες του άρθρου 168 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για αναθεώρηση της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με τον τερματισμό της δωρεάν διενέργειας rapid tests, ειδικότερα όσον αφορά στις περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), τους μακροχρόνια άνεργους, τους μονογονείς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους εθνοφρουρούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Βασικό ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυπριακή πολιτεία με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνάδουν πλήρως και απόλυτα, με τις αρχές σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση