ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανάγκη εκπροσώπησης Ε.Ε. στην Πενταμερή συμφώνησαν Αναστασιάδης - Ούρσουλα

Πρόεδρος και Πρόεδρος της Κομισιόν αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Newsroom K

Στην ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Ι. Κούσιου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με αφορμή την απόφαση του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά και με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. φον ντερ Λάιεν, «συμφώνησαν στην ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην εν λόγω διάσκεψη, αλλά και ουσιαστικής εμπλοκής της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη, ανάμεσα σε άλλα, και το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι και μετά από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη όπως η Κύπρος συνεχίσει να είναι ένα λειτουργικό και αξιόπιστο κράτος μέλος της ΕΕ».

Όπως αναφέρεται στη δήλωση του ΚΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σε σχέση με το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. «Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ανάγκη όπως η Τουρκία, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, αποδείξει στην πράξη τη δημόσια εκφρασθείσα θέση της για ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων, οι οποίες δεν θα ξεφεύγουν του πλαισίου της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας, ενώ παράλληλα θα έχουν συνέπεια και διάρκεια», σημειώνεται.

Τέλος, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν απόψεις για την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για τον ρόλο και τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδιαίτερα η Πρόεδρος της και η Επίτροπος για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου, στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη μέλη τόσο για αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για την επίτευξη του στόχου για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών», καταλήγει η γραπτή δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση