ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκδήλωση στον ΟΗΕ για την πολιτική προστασία στη Μεσόγειο

Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της περιφερειακής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των φυσικών καταστροφών

ΚΥΠΕ

Τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεοσογείου ιδιαίτερα στον τομέα των φυσικών καταστροφών, ανέδειξε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη και διοργανώθηκε από την Mόνιμη Aντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη και την αντίστοιχη Ισραηλινή καθώς και από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Περιφερειακή Συνεργασία: Ενίσχυση της Εθνικής Ανθεκτικότητας και Ετοιμότητας» αφορούσε τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (UNDRR) και είχε σκοπό να ρίξει φως σε δράσεις χωρών και διεθνών οργανισμών, που όχι μόνο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου και την ετοιμότητα απέναντι σε φυσικές καταστροφές, αλλά και στο να ενισχυθούν οι ικανότητες και η ανθεκτικότητα κάθε χώρας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Εκτίμησης Κινδύνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Γεώργιος Μπούστρας, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Πρέσβης Gilad Erdan, ο Laurent Alfonso, Αξιωματικός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο  Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και Εμπειρογνώμονας Πολιτικής Προστασίας στην Ένωση για τη Μεσόγειο.

Ο κ. Μπούστρας αναφέρθηκε στο ρόλο της Κύπρου με το τριμερές σχήμα 3+1  (Κύπρος – Ισραήλ – Ελλάδα) και στη δυνατότητα του αντίκτυπού τους στη δημιουργία θετικής ατζέντας στην περιοχή.

Αναφέρθηκε ακόμη με παραδείγματα σε προηγούμενες καταστροφές στην περιοχή και πώς οδήγησαν σε περιφερειακή και διεθνή συνεργασία.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τις πυρκαγιές στην Εύβοια το  2021, στις πυρκαγιές στην Ιερουσαλήμ το 2021, πυρκαγιές στην Κύπρο το 2021.

Ο κ. Μπούστρας έκανε επίσης αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων επιτυχώς εφαρμοσμένης Περιφερειακής Συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία στη ΝΑ Μεσόγειο όπως το έργο PDEX – JIP που προωθεί τη συνεργασία στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ