ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν έθεσε χρονικό πλαίσιο για σύγκληση συνάντησης ο Γκουτέρες

Προφανώς αυτές οι εξελίξεις είναι αρκετά νέες. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, προωθώντας μία διαρκή διευθέτηση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των Κυπρίων και για μεγαλύτερη ειρήνη στην περιοχή, είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, ο καλύτερος τρόπος επίλυσης διαφορών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την επόμενη μέρα μετά την επιλογή του Ερσίν Τατάρ ως νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία για δείπνο με τους δύο ηγέτες, το οποίο θα φιλοξενούσε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Παράλληλα, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση εάν ο Γενικός Γραμματέας έχει θέσει χρονικό πλαίσιο για να φέρει τα δύο μέρη μαζί.
«Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για τη σύγκληση συνάντησης με τα μέρη, τις εγγυήτριες δυνάμεις και τα Ηνωμένα Έθνη. Προφανώς αυτές οι εξελίξεις είναι αρκετά νέες. Οι εκλογές (σσ: για ανάδειξη Τ/κ ηγέτη) πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν».

Στο ερώτημα του ΚΥΠΕ, ο κ. Ντουζαρίκ επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα, λέγοντας ότι «ο Γενικός Γραμματέας έχει σημειώσει την εκλογή του κ. Ερσίν Τατάρ ως Τουρκοκύπριου ηγέτη. Ο Γενικός Γραμματέας παραμένει δεσμευμένος να υποστηρίξει και τις δύο πλευρές στην αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης μιας άτυπης συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών 5+ 1, με αμφότερους τους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις, στο κατάλληλο στάδιο», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει τη σημασία της οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ενθαρρύνει τη συνεχή ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά.

Επίσης, «καλεί τις δύο πλευρές και όλα τα σχετικά μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές για ανανεωμένες διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση