ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λ. Φουρλάς: Η ΕΕ να δείξει αποφασιστικότητα για το ανθρωπιστικό ζήτημα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η γραπτή παρέμβαση του Ευρωβουλευτή στη συζήτηση για την Αρμενία

ΚΥΠΕ

Να δείξει «άμεσα» αποφασιστικότητα και ενότητα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και συνολικά το ανθρωπιστικό ζήτημα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάλεσε την ΕΕ ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς σε  γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης για την Αρμενία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Φουρλάς είπε ότι η «αγωνία» του για το μέλλον στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εντείνεται, «καθώς η αστάθεια που δημιουργείται από τον αποκλεισμό του ζωτικής σημασίας διαδρόμου του Λατσίν, δημιουργεί τεράστια προβλήματα». Τόσο η εισβολή των Αζέρων όσο και η υφιστάμενη κατάσταση στον διάδρομο του Λατσίν, προσθέτει, «έγινε και γίνεται υπό τις ευλογίες του Ερντογάν. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας, δεν διστάζει να παίξει με τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων». Σημειώνει ότι, η σχέση των ηγετών των δύο χωρών, τόσο της Τουρκίας όσο και του Αζερμπαϊτζάν «είναι στενότατη, μιας και πρόκειται για δικτάτορες που καταπιέζουν τους ίδιους τους λαούς τους», προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο, «δεν μπορεί να είναι άλλο ανεκτό».

Αναφέρει ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διέταξε το Αζερμπαϊτζάν να λάβει όλα τα μέτρα που διαθέτει για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων κατά μήκος του διαδρόμου του Λατσίν. Εκ μέρους της ΕΕ υπάρχει ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση κοινών προσπαθειών, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και συνολικά το ανθρωπιστικό ζήτημα, αναφέρει. «Ωστόσο, δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω, ότι όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις και είτε είναι μικρές και τοπικές, είτε μεγάλες σε κλίμακα, η εξεύρεση λύσεων σε τέτοιου είδους ζητήματα δυσχεραίνει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ΕΕ πρέπει να δείξει άμεσα αποφασιστικότητα και ενότητα», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ