ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ - Θα ενημερώσει για πρόταση ανθρωπιστικού διαδρόμου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου αύριο, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου αύριο, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατά τη διάρκεια των οποίων θα αναφερθεί στην πρωτοβουλία της Λευκωσίας για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. 

«O Υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για απρόσκοπτη και ασφαλή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα», προστίθεται.

Αναφέρεται ότι στην ημερήσια διάταξη θα είναι επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και η πτυχή της οικονομικής ασφάλειας που αφορά την εξωτερική πολιτική.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Υπουργική Συνάντηση ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, της οποίας θα προεδρεύσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, καταλήγει η ανακοίνωση το Υπουργείου Εξωτερικών. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση