ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκικές προκλήσεις, Ουκρανία και Κυπριακό θα συζητήσει ο Πρόεδρος με Μητσοτάκη και Βέμπερ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο πολιτικό-ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Οι τουρκικές προκλήσεις, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ την Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υποδεχθεί αρχικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις 11:00. Σύμφωνα με την Προεδρία, κύρια θέματα συζήτησης θα αποτελέσουν η τουρκική προκλητικότητα στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Αναμένεται επίσης να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τον ρόλο τον δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Θα ακολουθήσει στις 18:00 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, όπου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις, το μεταναστευτικό, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο πολιτικό-ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, το οποίο θα διεξαχθεί στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία και στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση