ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπογράφεται το πρωτόκολλο συνεργασίας Τουρκίας - ψευδοκράτους

Αφορά σε θέματα οικονομικής στήριξης - συνεργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 3 Μαρτίου, την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπογραφεί στην Άγκυρα το «πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοδοτικής συνεργασίας» Τουρκίας – ψευδοκράτους για το 2021.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας» αναφέρει, ότι το πρωτόκολλο θα υπογράψουν ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι τεχνικές προεργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Άγκυρα όπου βρίσκονται ο σύμβουλος του «πρωθυπουργού», Ομέρ Κιοσέογλου και ο «υφυπουργός δημοσιονομικών», Τζενγκίζ Τσολ.

Το πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει ποσό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ευρύτερη συμβολή στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους

Για την τελετή υπογραφής θα μεταβούν στην Άγκυρα την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Σανέρ και ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει το ποσό που η Τουρκία θα δώσει στο ψευδοκράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και η συμβολή της στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους, την πραγματική οικονομία και τις υποδομές.

Υπενθυμίζει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Αντιπροέδρου στα κατεχόμενα το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δεν είχε υπογραφεί – όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν – αλλά είχαν υπογραφεί 4 συμφωνίες συνεργασίας, οικονομικού και όχι μόνο, περιεχομένου. Η πρώτη συμφωνία αφορούσε τη συνεργασία των «δήμων» στα κατεχόμενα με την Ένωση Τουρκικών Δήμων, η δεύτερη το οδικό δίκτυο, η τρίτη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η τέταρτη την ίδρυση κέντρου ερευνών του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Σημειώνεται επίσης ότι τα θέματα της οικονομίας συζήτησαν προχθές Τρίτη στην Άγκυρα εκπρόσωποι της τ/κ πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, θέτοντας επίσης αίτημα για περισσότερα εμβόλια από την Τουρκία. Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα για «εθνικό σχέδιο» οικονομίας που συζητήθηκε στην Άγκυρα αλλά αφορά το ψευδοκράτους, επικρίνοντας το γεγονός ότι «εξωθεσμικά» συζητούνται αυτά τα θέματα με φορείς της οικονομίας και όχι την «κυβέρνηση» και οι συζητήσεις γίνονται στην Άγκυρα και όχι στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση