ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΔΕΚ: Πλήρης και άμεση διερεύνηση των καταγγελιών

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης και ολοκληρωμένης διερεύνησης», αναφέρει η ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ανάγκη για «πλήρης και άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση» υπογραμμίζει μέσα από ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, σχετικά με την νέα καταγγελία για περιστατικό στον χώρο της πολιτικής.

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την κακοποίηση γυναίκας από άτομο προερχόμενο από τον χώρο της πολιτικής είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης και ολοκληρωμένης διερεύνησης», αναφέρει το Κίνημα.

Παράλληλα η ΕΔΕΚ επαναβεβαιώνει «για πολλοστή φορά τη θέση της ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύσει πλήρως τις γυναίκες που προβαίνουν σε καταγγελία και να προχωρεί σε πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών που φτάνουν κοντά της, ακόμα κι αν αυτές είναι ανώνυμες».

Σημειώνεται παράλληλα ότι «ο φόβος που βιώνουν αυτές οι γυναίκες σε μια κλειστή κοινωνία όπως η Κύπρος επιβάλλει την πλήρη προστασία τους αλλά και την τιμωρία όσων έχουν ασελγήσει σε βάρος τους».

Τέλος μέσω της ανακοίνωσης της η ΕΔΕΚ, παροτρύνει για ακόμη μια φορά όλες τις γυναίκες που έχουν «υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία, κακοποίηση ή παρενόχληση, είτε στο χώρο εργασίας είτε αλλού», να προχωρήσουν σε καταγγελία ώστε οι υπαίτιοι να προσαχθούν, επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι να σπάσετε τη σιωπή και να μιλήσετε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X