ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενήμερο το γραφείο του Μπορέλ για την υπόθεση Α. Σουτζιή

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι παρέδωσε ιδιοχείρως την κοινή επιστολή για το θέμα εκ μέρους των έξι Ευρωβουλευτών, στο περιθώριο της Ολομέλειας

ΚΥΠΕ

Το γραφείο του Ζοζέπ Μπορέλ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης είναι ενήμεροι για την υπόθεση Α. Σουτζιή, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι παρέδωσε ιδιοχείρως την κοινή επιστολή για το θέμα εκ μέρους των έξι Ευρωβουλευτών, στο περιθώριο της Ολομέλειας.

«Του τόνισα ότι μιλώ εκ μέρους και των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών, του έκανα μια σύντομη ενημέρωση για την παράνομη κράτηση του Α. Σουτζιή και του παρέδωσα τη σχετική επιστολή», είπε.

Όπως σημείωσε, έχει σημασία το ότι η επιστολή ήταν υπογραμμένη και από τους έξι Ευρωβουλευτές, από διαφορετικές πολιτικές ομάδες.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Σουτζιής συνελήφθη στο σημείο διέλευσης Περγάμου στην περιοχή Αμμοχώστου στις 30 Αυγούστου.

«Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του από τις κατοχικές «αρχές» είναι ένα ασύρματο (walkie talkie) που βρέθηκε στο ξενοδοχείο του, ένας χάρτης με κάποια σημεία σημειωμένα και φωτογραφίες», προστίθεται.

Σύμφωνα με την επιστολή των έξι Ευρωβουλευτών, «η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των εγγράφων δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτικές περιοχές. Βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στρατιωτικής περιοχής από εκδήλωση στην οποία Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περπάτησαν μαζί από τη Δερύνεια στην Αμμόχωστο».

Οι εξηγήσεις του κ. Σουτζιή, αναφέρεται, «είναι ότι μαζί με τους φίλους του πήγαν με δύο οχήματα στα κατεχόμενα και χρησιμοποίησαν τον ασύρματο (walkie talkie) για να επικοινωνήσουν, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό απαγορεύεται στα κατεχόμενα. Χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα επειδή το ελληνοκυπριακό τηλεφωνικό δίκτυο δεν λειτουργεί σε αυτό το μέρος του νησιού. Τα σημεία στον χάρτη είναι για ένα βιβλίο που γράφει ένας φίλος του και τράβηξε τις φωτογραφίες για αυτόν τον σκοπό».

«Οι "αρχές" που αναφέρονται απευθείας στις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις καθυστερούν την όλη διαδικασία και έτσι ένα θέμα που θα μπορούσε να είχε τελειώσει σε λίγες ώρες συνεχίζεται ακόμη», σημειώνεται.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η σύλληψή του και η συνέχιση της κράτησής του δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων σε μια περίοδο που θα πρέπει να επιχειρηθεί η μέγιστη συνεργασία μεταξύ τους», συνεχίζει η επιστολή.

Οι έξι Ευρωβουλευτές ζητούν από τον Μπορέλ «την παρέμβασή σας για να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Σουτζιής το συντομότερο δυνατό».

Την επιστολή υπογράφουν οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Λουκάς Φουρλάς, Γιώργος Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Δημήτρης Παπαδάκης και Κώστας Μαυρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση