ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενημερώθηκε για την κατεχόμενη Αμμόχωστο αντιπροσωπεία της γερμανικής Βουλής

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χρύσανθο Ζαννέτου «ενημερώσαμε τους βουλευτές για την τουρκική εισβολή, τον ξεριζωμό και την προσφυγοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας»

ΚΥΠΕ

Την κατεχόμενη Αμμόχωστο αγνάντεψε αντιπροσωπεία της γερμανικής Βουλής (Bundestag), κατά τη διάρκεια επίσκεψής της την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης στη Δερύνεια, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο της πόλης, Χρύσανθο Ζαννέττου για το Κυπριακό, την τουρκική εισβολή και κατοχή και τις ενέργειες που γίνονται για επίλυση του προβλήματος.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ζαννέττου "ενημερώσαμε τους βουλευτές για την τουρκική εισβολή, τον ξεριζωμό και την προσφυγοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας στην ίδια τους τη χώρα καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης από τις κατοχικές αρχές. Επίσης ενημερώσαμε για τον ρόλο που ασκεί ο κατεχόμενος Δήμος Αμμοχώστου σε σχέση με τη διαφώτιση και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού των Αμμοχωστιανών».

Στη συνέχεια, ανέφερε ο κ. Ζαννέττου, «απαντήσαμε σε διάφορες ερωτήσεις των Γερμανών βουλευτών, αξιοποιώντας την εμπειρία που είχε ένας από αυτούς, κάτοικος της Ανατολικής Γερμανίας και τον τρόπο που έλυσαν οι Γερμανοί το περιουσιακό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν και περιπτώσεις που εξετάζονται ακόμα από τα δικαστήρια της χώρας. Με αφορμή το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι Γερμανοί συζητήσαμε και το θέμα της αποζημίωσης και αποκατάστασης περιουσιών», είπε.  

Σημείωσε επίσης ότι «οι Γερμανοί βουλευτές έδειξαν να συγκινούνται από την αναφορά που κάναμε σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Αμμοχώστου με τον Τουρκοκύπριο 'δήμαρχο' της κατεχόμενης πόλης, με τον οποίο συναντηθήκαμε και συζητήσαμε διάφορα θέματα. Απ’ ότι διεφάνη οι επισκέπτες συγκινήθηκαν από την προσπάθεια που γίνεται και την προοπτική επανένωσης της Κύπρου, ένα θέμα που που έχει συμβολισμό με την ίδια τη χώρα τους η οποία ήταν για χρόνια χωρισμένη».

Αυτό που τονίσαμε στους Γερμανούς, ανέφερε ο κ. Ζαννέττου, ήταν ότι «όπως οι ίδιοι έριξαν το τείχος του Βερολίνου έτσι θα ρίξουμε και εμείς το δικό μας τείχος».

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο «η γερμανική αντιπροσωπεία ανέβηκε στην ταράτσα του Πολιτιστικού Κέντρου όπου αγνάντεψε δια γυμνού οφθαλμού αλλά και με κιάλια την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Στο συγκεκριμένο σημείο δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουμε σε διάφορες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κατεχόμενη πόλη», ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία των Γερμανών βουλευτών και της ενημέρωσης που έτυχαν για την κατεχόμενη Αμμόχωστο".

Σημείωσε επίσης ότι οι Γερμανοί βουλευτές υπέγραψαν το βιβλίο επισκεπτών της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση