ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:09
 

Εντός καλοκαιριού οι εξελίξεις στη ΔΗΠΑ

Κινήσεις και επαφές με πρόσωπα για την συμμετοχή τους στο νέο κίνημα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εν αναμονή της έγκρισης αίτησης της λειτουργίας του ως κόμμα, στελέχη που βρίσκονται στην Δημοκρατική Παράταξη έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών και πρώην στελεχών του ΔΗΚΟ, με στόχο την στέγασή τους στη νέα παράραξη. Όπως αναφέρουν στελέχη της νέας Κίνησης, εντός του καλοκαιριού και μέχρι τον Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες και προετοιμάζουν για εκπλήξεις γύρω από το ποιοι θα βρίσκονται στο νέο πολιτικό σχήμα.

Με την ένταση μεταξύ ηγεσίας του ΔΗΚΟ και διαγραφέντων να μην κοπάζει στην Δημοκρατική Παράταξη, έχουν ήδη προχωρήσει σε προετοιμασίες γύρω από τις αρχές και τις πρόνοιες που θα διέπουν το νέο σχήμα. Ξεκαθαρίζουν πως το κόμμα έχει ταυτότητα και συγκεκριμένη θέση στο κυπριακό στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί και απάντηση απέναντι στις επικρίσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η ΔΗΠΑ αποτελεί κόμμα φάντασμα, καθώς κανένας δεν έχει δει ούτε την ηγεσία αλλά ούτε ξέρει από ποιους αποτελείται. «Δεν ακούμε για πολιτικές θέσεις ακούμε για δημιουργία ενός κόμματος χωρίς να υπάρχει ηγεσία, χωρίς πρόεδρο χωρίς να υπάρχουν πολιτικές θέσεις. Το μόνο που ακούμε και ακούει η κοινωνία είναι το ‘μισάμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο’ αυτό μπορεί να είναι το μήνυμα της κοινωνίας;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TVONE.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μάλιστα, όχι μόνο δεν χαμήλωσε τους τόνους απέναντι στους διαγραφέντες αλλά όπως επεσήμανε ίσως θα έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα οι διαγραφές. «Η πιο έντονη κριτική που δέχομαι στις επαρχιακές συνδιασκέψεις είναι ότι αργήσαμε να διαγράψουμε κάποιους. Είναι ότι αφήσαμε τέτοια φαινόμενα δυστυχώς να ταλαιπωρούν το κόμμα για ένα διάστημα ίσως αυτό το πράγμα να ήταν ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να κάνω αυτοκριτική. Ίσως θα έπρεπε να εξετάζαμε ενωρίτερα και όχι να δώσουμε περισσότερο χρόνο. Προσωπικά ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε συναγωνιστές να ξεπεράσουν τις πικρίες τους για το συνέδριο του 2013 γιατί ήταν κάτι που δεν ξανάγινε στην Κύπρο. Για πρώτη φορά εν ενεργεία πρόεδρος έχασε την προεδρία του κόμματος μέσα από δημοκρατικές εκλογές. Αυτό δεν ξανάγινε στην Κύπρο και αυτό άφησε μία δόση πικρίας σε κάποιους αν θέλετε η οποία δυστυχώς δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο TVONE και στην εκπομπή VOTE ο κ. Παπαδόπουλος, καταδεικνύοντας πως δεν τίθεται ζήτημα κλάδου ελαίας.

Μέχρι τέλους η Αντιγόνη

Το ποιοι θα απαρτίζουν την εν λόγω κίνηση πάντως είναι ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον στα πολιτικά πηγαδάκια. Αν δηλαδή πρόκειται καθαρά για στέγη που θα φιλοξενεί τα διαγραφέντα στελέχη του ΔΗΚΟ ή αν πρόκειται για ένα νέο Κίνημα με τη συμμετοχή και νέων πολιτικών προσώπων και συνεπώς νέων πολιτικών θέσεων. Ο Μάριος Καρογιάν πάντως, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ούτε έχει υπογράψει για την δημιουργία του εν λόγω κινήματος. Το ίδιο και η Αντιγόνη Παπαδόπουλου. Η κα Παπαδοπούλου δεν είναι διατεθειμένη όπως όλα δείχνουν να παραδώσει αμαχητί την κομματική της ταυτότητα. Έχει άλλωστε ήδη προβεί σε έφεση για την αποβολή της η οποία και θα εξεταστεί στις 3 Απριλίου από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΗΚΟ. Αυτή τη φορά θα παρευρεθεί στα γραφεία του ΔΗΚΟ με τη συνοδεία του δικηγόρου της και θα προβάλει τους λόγους της έφεσής της με στόχο την ανάκληση της απόφασης διαγραφής της. Σύμφωνα με κύκλους του περίγυρού της θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ανάκληση της καρατόμησής της και συνεπώς κάτι τέτοιο προμηνύει πως η ίδια τουλάχιστον μέχρι και την τελική απόφαση δεν πρόκειται να συμμετέχει σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχήμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X