ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εργκιούν Ολγκούν: Οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν αποκλειστικά ζητήματα των τεχνικών επιτροπών

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη ανέφερε ότι ο νέος κύκλος συναντήσεων δεν αφορά την ίδια τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

ΚΥΠΕ

Ο Εργκιούν Ολγκούν, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, δήλωσε ότι οι εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου πραγματοποιούνται με βάση την πρόσκληση και τη συμμετοχή του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και Αρχηγού της Αποστολής για την Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ και αποκλειστικά για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δυο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Ολγκούν, στις διαδικτυακές συναντήσεις οι πλευρές θα εστιάζουν αποκλειστικά «στο έργο των τεχνικών επιτροπών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δύο λαών» κατά την έκφρασή του.

Ο κ. Ολγκιούν υπενθύμισε ότι υπάρχουν 12 τεχνικές επιτροπές και ανέφερε ότι στις διαδικτυακές συνεδριάσεις θα συζητηθούν οι εργασίες των επιτροπών, οι οποίες αφορούν την καθημερινή ζωή και των δύο πλευρών.

Όπως μεταδίδει η «Κίπρις Ποστασί», στις δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο κ. Ολγκούν ισχυρίστηκε ότι φράσεις όπως «προσπάθειες για την έναρξη συνομιλιών» που χρησιμοποιούνται σε σχετικά δημοσιεύματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις καθώς ο νέος κύκλος συναντήσεων δεν αφορά την ίδια τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ολγκούν ανέφερε ακόμη, ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς το απαραίτητο κοινό έδαφος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση