ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:24
 

Γ.Περδίκης: Κακός οιωνός οι προκλήσεις της Τουρκίας

Ο κ.Περδίκης ανέφερε ότι είναι σαφής η κλιμάκωση των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι μια επίδειξη αποφασιστικότητας ότι θα παραμείνει σκληρή στις θέσεις της και ένας πολύ κακός οιωνός για τις οποιεσδήποτε προσπάθειες για διαπραγματεύσεις, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος ζητά σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου.
 
Σε δηλώσεις του, στη Λεμεσό, ο κ.Περδίκης ανέφερε ότι είναι σαφής η κλιμάκωση των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, τόσο με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, στα κατεχόμενα, όσο και την πορεία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
"Αυτή η σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας προφανώς έχει σχέση και με την επαναφορά των προσπαθειών της κυρίας Λουτ και του ΓΓ των Η.Ε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων", είπε ο Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι "αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι μια επίδειξη αποφασιστικότητας ότι θα παραμείνει σκληρή στις θέσεις της και ένας πολύ κακός οιωνός για τις οποιεσδήποτε προσπάθειες για τις διαπραγματεύσεις".
 
Ανέφερε δε πως το γεγονός αυτό θα πρέπει να ληφθεί πάρα πολύ σοβαρά υπόψη από την κυπριακή ηγεσία και εξέφρασε τη θέση ότι απαιτείται η σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για να μελετήσει την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.
 
 Όσον αφορά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος των Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είπε πως το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι ο διορισμός ανεξάρτητης επιτροπής.
 
Η ανεξάρτητη επιτροπή, συνέχισε πρέπει να εξετάσει "τα αίτια της αδράνειας και της ανεπάρκειας της αστυνομίας και να προτείνει μέτρα, που αυτή τη φορά θα πρέπει η κυβέρνηση να τα ακολουθήσει".
 
Η Κυβέρνηση, υπέδειξε, δεν θα πρέπει να απορρίψει το πόρισμα μιας ανεξάρτητης επιτροπής "το οποίο θα έχει να κάνει με την απονομή ευθυνών αλλά και με την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες της αστυνομίας".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X