ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Σαββίδης για νέο κτήριο ΝΥ: Ο Ελεγκτής «διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη»

Νέα κόντρα μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές ανέγερσης του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας έχουν γίνει από το κατά το νόμο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, που με την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη των λειτουργών του, σχεδιάζει και επιβλέπει την υλοποίηση αυτού του είδους των αναπτυξιακών Έργων, δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, ενώ λέει ότι ο Γενικός Ελεγκτής «διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη».

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Βόμβα Οδυσσέα για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας», ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει ότι εξ όσων έχει ενημερωθεί, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα απαντήσει δεόντως σε όλα τα σημεία που ο Γενικός Ελεγκτής θίγει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων μόλις στις 18 Σεπτεμβρίου του 2023, με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον Πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, την Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Αν. Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος.

«Λυπούμαι, όμως, που παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά ο Γενικός Ελεγκτής, προτού λάβει απαντήσεις σε ό,τι ζητά να ενημερωθεί από τις εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιες κυβερνητικές Υπηρεσίες και Τμήματα, ακολουθεί την προσφιλή τακτική του να δημοσιοποιεί τις εκθέσεις, επιστολές και παρατηρήσεις του παρουσιάζοντας μόνο τις απόψεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κατά τρόπον που διαμορφώνει αρνητικά την κοινή γνώμη εις βάρος εκείνων που κατά καιρούς θέτει στο στόχαστρό του», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», ο κ. Μιχαηλίδης υποδεικνύει, πως ενώ το επιτρεπόμενο ύψος φτάνει τα 24 μέτρα, τελικά εκτοξεύεται στα 50 μέτρα, με έγκριση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπρόσθετα αναφέρει ότι με βάση το κόστος του έργου και τον αριθμό του προσωπικού της Νομικής Υπηρεσίας, το κεφαλαιουχικό κόστος περιλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται σε €133.875 ανά λειτουργό. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο και σε κατάχρηση στα ζητούμενα εμβαδά, χωρίς να τεκμηριώνονται, «εκτοξεύοντας σε αχρείαστα ύψη το κόστος του κτηρίου, πρακτική που δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση