ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:59
 

Η Αικατερίνη Ξαγοράρη νέα Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κύπρο

Διαδέχεται τον Πρέσβη Ηλία Φωτόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στη Λευκωσία από τον Απρίλιο του 2015

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αικατερίνη Ξαγοράρη αναλαμβάνει Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κύπρο, διαδεχόμενη τον Πρέσβη Ηλία Φωτόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στη Λευκωσία από τον Απρίλιο του 2015. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία από το 1960.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τοποθέτηση της νέας Πρέσβειρας αναμένεται κατά τους προσεχείς μήνες, ενδεχομένως και τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της.

Η τοποθέτηση της νέας Πρέσβειρας στη Λευκωσία δημοσιεύτηκε, μαζί με άλλες μεταθέσεις, στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβερνήσεως στις 30 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στις 22 Αυγούστου, η κ. Ξαγοράρη μετατίθεται από την Πρεσβεία Καμπέρας στην Πρεσβεία Λευκωσίας. Ο κ. Φωτόπουλος μετατίθεται από την Πρεσβεία Λευκωσίας στην Κεντρική Υπηρεσία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, προστίθεται.

Η κ. Ξαγοράρη υπηρετεί από το 2016 ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστραλία. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1990, ενώ μεταξύ 2008 και 2013 υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, στη Λευκωσία, ως δεύτερη τη τάξει.

Έχει υπηρετήσει προηγουμένως από διάφορες θέσεις σε Γερμανία, Τουρκία και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και σε διάφορες διευθύνσεις στο κέντρο. Μεταξύ άλλων, από το 1994 έως το 1998 υπηρέτησε ως Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, ακολούθως την περίοδο 1998-2001 υπηρέτησε Πρόξενος στην Αδριανούπολη και μεταξύ 2013-2015 ήταν Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρκίας στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X