ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα κόντρα Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για την ακρίβεια

Είναι με αυτή τη «σοβαρότητα» που όταν κυβερνούσαν έστειλαν τη χώρα στον γκρεμό, λέει ο Μάριος Πελεκάνος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα μέσω γραπτής δήλωσης του ο Νεοκλής Συλικιώτης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ. με θέμα την ακρίβεια που καλπάζει.

Ακολουθεί η δήλωση:

''Το ΑΚΕΛ νομίζει ότι οικονομία λειτουργεί με εντολές και παραγγέλματα και παπαγαλίζοντας δύο προτάσεις. Η δε ακρίβεια κατά τη θεωρία τους δεν τιθασσεύεται επειδή είναι ανάλγητη η κυβέρνηση.

Είναι με αυτή τη «σοβαρότητα» που όταν κυβερνούσαν έστειλαν τη χώρα στον γκρεμό. Η απάντηση της κυβέρνησης δίνεται μεσα απο τις πολιτικές που φέρνουν αποτελέσματα, ενώ διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα της χωρας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική μας πορεία. Όσον αφορά επιπρόσθετα μέτρα, με την ίδια σοβαρότητα και ορθολογισμό που μας έβγαλε από την κρίση του 2013 που δημιούργησαν αλλά και την κρίση του κορωνοϊού, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις.''

Λίγο αργότερα, εξέδωσε δήλωση και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρης Δημητρίου:

Στο ΑΚΕΛ πιστεύουν μέχρι και σήμερα πως η πολιτική γίνεται με ντιρεκτίβες. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στην κυβέρνηση Αναστασιάδη λαμβάνουμε αποφάσεις μετά από σκέψη και συζητήσεις, πάντοτε για να ενισχύουμε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.

Όπως πράξαμε στην πανδημία, όπως διαχειριστήκαμε και την κρίση του 2013. Με εφαρμόσιμες λύσεις, με σχέδιο, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Η χώρα δεν κυβερνάται ούτε με συνθήματα, ούτε με τις αλόγιστες πολιτικές του ΑΚΕΛ που μας χρεοκόπησαν αλλά με προγραμματισμό και στόχευση. Αυτό κάνουμε στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στην κυβέρνηση, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Η δήλωση που είχε εκδόσει νωρίτερα ο Νεοκλής Συλικιώτης του ΑΚΕΛ

''Η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη στο Προεδρικό για την ακρίβεια αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αντί για μέτρα, μετά από πολύμηνη αδράνεια, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη ανακοίνωσε νέες συσκέψεις για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη κοινωνικά ανάλγητη αρνείται την πραγματικότητα. Σφυρίζει αδιάφορα για την ακρίβεια που καλπάζει και τη ζει στο πετσί του ο κυπριακός λαός. Κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια.

Το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό κατάθεσε προτάσεις νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας και πλαφόν στα καύσιμα, για μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΑΚΕΛ και τα αιτήματα της κοινωνίας. Χρειάζονται μέτρα τώρα.''

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση