ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Iκανοποίηση Προέδρου για ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ακολουθούνται πιστά τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με τα οποία η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο του 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας, το Δ.Σ. της ΡΑΕΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αναφέρθηκε ότι ο προγραμματισμός που έγινε προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και επισημάνθηκε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ομαλό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού προς όφελος των καταναλωτών.

Το έργο της εγκατάστασης του Συστήματος Διαχείρισης της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Κύπρος-το αύριο» με χρηματοδότηση 4.7 εκ ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Διαχειριστή Συστήματος Ενέργειας με τη ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση