ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:45
 

Και επίσημα στα χέρια της Βουλής ο Φάκελος της Κύπρου

Έκκληση προς τους εκπροσώπους της Κύπρου και της Ελλάδας να δώσουν το υλικό που απουσιάζει έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Και επίσημα στα χέρια της βουλής των αντιπροσώπων βρίσκεται από σήμερα το ιστορικό αρχείο του φακέλου της Κύπρου το οποίο και θα φυλάγεται στο υπόγειο της βουλής σε ένα δωμάτιο υψηλής ασφάλειας. Κατά την επίσημη παράδοση του αρχείου, τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης έκαναν λόγο για μέρα ιστορικής σημασίας που στέλνει μήνυμα διατήρησης της ιστορικής μνήμης. 

Μιλώντας από το βήμα της βουλής ο Δημήτρης Συλλούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής βουλής, την ελληνική κυβέρνηση και όσους εργαστήκαν για την παράδοση του ιστορικού αρχείου. Όπως επεσήμανε στόχος είναι να φτάσουν οι πληροφορίες του αρχείου σε κάθε πολίτη. Κάλεσε παράλληλα Έλληνας και Κύπριους που έχουν το υλικό που υπολείπεται να παραδώσουν όλο το υλικό στη βουλή. Ξεκαθάρισε πως η σημερινή μέρα, στέλνει μήνυμα οτι ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά και πως είναι ένα μήνυμα διατήρησης της ιστορικής αλήθειας. 

Αισθήματα τιμής συγκίνησης και ευθύνης εξέφρασε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της ελληνικής βουλής Νίκος Βούτσης. «Παίρνοντας το νήμα από το δεν ξεχνώ του κ. Συλλούρη, η σημερινή μέρα νοηματοδοτει την φράση δεν ξεχνώ και τη διατήρηση της ιστορική μνήμης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Όπως επεσήμανε τώρα ξαναπιάνουμε το νήμα του φακέλου της Κύπρου. Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης «έχουμε συνείδηση οτι δεν φέραμε μόνο χαρτόκουτα αλλά μνήμες και πόνο. Αυτό καθιστά τόσο σημαντικό αυτό το υλικό» όπως επεσήμανε. 

Στην ειδική επιτροπή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, οι πρώην προέδροι της βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, Γιαννάκης Ομήρου και ο Αρχιέπισκοπος Κύπρου, μεταξύ άλλων πολιτικών προσώπων. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X