ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και επίσημα στα χέρια της Βουλής ο Φάκελος της Κύπρου

Έκκληση προς τους εκπροσώπους της Κύπρου και της Ελλάδας να δώσουν το υλικό που απουσιάζει έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Και επίσημα στα χέρια της βουλής των αντιπροσώπων βρίσκεται από σήμερα το ιστορικό αρχείο του φακέλου της Κύπρου το οποίο και θα φυλάγεται στο υπόγειο της βουλής σε ένα δωμάτιο υψηλής ασφάλειας. Κατά την επίσημη παράδοση του αρχείου, τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης έκαναν λόγο για μέρα ιστορικής σημασίας που στέλνει μήνυμα διατήρησης της ιστορικής μνήμης. 

Μιλώντας από το βήμα της βουλής ο Δημήτρης Συλλούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής βουλής, την ελληνική κυβέρνηση και όσους εργαστήκαν για την παράδοση του ιστορικού αρχείου. Όπως επεσήμανε στόχος είναι να φτάσουν οι πληροφορίες του αρχείου σε κάθε πολίτη. Κάλεσε παράλληλα Έλληνας και Κύπριους που έχουν το υλικό που υπολείπεται να παραδώσουν όλο το υλικό στη βουλή. Ξεκαθάρισε πως η σημερινή μέρα, στέλνει μήνυμα οτι ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά και πως είναι ένα μήνυμα διατήρησης της ιστορικής αλήθειας. 

Αισθήματα τιμής συγκίνησης και ευθύνης εξέφρασε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της ελληνικής βουλής Νίκος Βούτσης. «Παίρνοντας το νήμα από το δεν ξεχνώ του κ. Συλλούρη, η σημερινή μέρα νοηματοδοτει την φράση δεν ξεχνώ και τη διατήρηση της ιστορική μνήμης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Όπως επεσήμανε τώρα ξαναπιάνουμε το νήμα του φακέλου της Κύπρου. Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης «έχουμε συνείδηση οτι δεν φέραμε μόνο χαρτόκουτα αλλά μνήμες και πόνο. Αυτό καθιστά τόσο σημαντικό αυτό το υλικό» όπως επεσήμανε. 

Στην ειδική επιτροπή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, οι πρώην προέδροι της βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, Γιαννάκης Ομήρου και ο Αρχιέπισκοπος Κύπρου, μεταξύ άλλων πολιτικών προσώπων. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X