ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρούσος: Αναστολή επιθεώρησης οχημάτων

Η Κύπρος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για να νικηθεί ο αόρατος εχθρός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για να νικηθεί ο αόρατος εχθρός, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως περισσότερα από 600 άτομα έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για επαναπατρισμό τους.

Σε δηλώσεις στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ο Υπουργός ανέφερε ότι «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Κύπρο τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης δύσκολων αποφάσεων για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τον νικήσουμε».

Αναστολή επιθεώρησης οχημάτων

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε χθες σχετική οδηγία για όλες τις δημόσιες μεταφορές με τη χωρητικότητα των λεωφορείων να φτάνει στο 30%, ενώ οι αστικές συγκοινωνίες δεν θα λειτουργούν την Κυριακή. Ταυτόχρονα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα δώσει αναστολή στην έκδοση Πιστοποιητικών Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους, χωρίς να παρανομούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι περισσότερα από 600 άτομα, τα πλείστα από το Ηνωμένο Βασίλειο, έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Κύπρο. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ενώ επικοινωνήσαμε με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι παίρνουν άδειες πτήσεις και τους ζητήσαμε να ανοίξουν τις πτήσεις τους για να επιτρέψουν την επιβίβαση ατόμων που γνωρίζουμε ότι έχουν το δικαίωμα να επιβιβαστούν για επαναπατρισμό τους», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι «εντός των επόμενων ωρών αναμένουμε τις απαντήσεις των τουριστικών πρακτόρων, ενώ κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για επαναπατρισμό των ομάδων στις οποίες έχει δοθεί προτεραιότητα, δηλαδή σε άτομα που ταξίδεψαν για λόγους υγείας, για διακοπές, για επαγγελματικούς λόγους, ή ήταν μέλη κάποιας αποστολής». Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «αύριο είναι προγραμματισμένες 11 αφίξεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έξι από τις οποίες είναι άνευ επιβατών και γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν από τις χώρες αναχώρησης, άτομα που δικαιούνται να ταξιδέψουν. Στο αεροδρόμιο Πάφου υπάρχουν τρεις αφίξεις».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την αυριανή μια «δύσκολη μέρα και το Υπουργείο Μεταφορών κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν και να διαχειριστεί οποιοδήποτε θέμα προκύψει». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X