ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ: Βελτιωμένο το ψήφισμα για ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Αναμένουμε το διορισμό απεσταλμένου

Μας ικανοποιεί το κείμενο του ψηφίσματος αφού αυτό βελτιώνει ουσιαστικά σε σημαντικό βαθμό την έκθεση του ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ο κ. Πελεκάνος

ΚΥΠΕ

Βελτιώσεις στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), σε σχέση με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, βλέπει η Κυβέρνηση, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

«Μας ικανοποιεί το κείμενο του ψηφίσματος αφού αυτό βελτιώνει ουσιαστικά σε σημαντικό βαθμό την έκθεση του ΓΓ» του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνοντας τρία στοιχεία, τα οποία η Κυβέρνηση θεωρεί αρκετά σημαντικά.

«Το πρώτο είναι ότι επαναβεβαιώνει το ψήφισμα τη βάση λύσης του Κυπριακού. Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα 1251, που είναι ένα ψήφισμα στο οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι παράμετροι που αφορούν τη λύση του Κυπριακού», είπε.

Δεύτερο σημαντικό σημείο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, είναι ότι επισημαίνεται η ανάγκη του διορισμού ενός απεσταλμένου, «ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τα δύο μέρη να εξεύρουν το κοινό έδαφος που απαιτείται για την επανεκκίνηση της διαδικασίας των συνομιλιών».

Σημείωσε επίσης, ως τρίτο στοιχείο, το γεγονός ότι γίνεται ισχυρή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού των ψηφισμάτων 550 και 789 που αφορούν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου «κάτι το οποίο είναι συνεπές με την ισχυρή προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας που είχαμε πετύχει το περασμένο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι τέλος η Λευκωσία αναμένει ότι ο ΓΓ θα προχωρήσει με τον διορισμό ενός απεσταλμένου, σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση