ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
 

KE σε ΑΚΕΛ: Επικεντρώνεται στην κριτική αντί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Επανέλαβε την αναφορά του σε δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίτερα σήμερα ότι «όχι δεν απέσυρε ποτέ τις προτάσεις ο Πρόεδρος και θα πρέπει να ακριβολογούμε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ αντί να επικεντρώνεται στον στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προτιμά να επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου είπε πως ότι «το ΑΚΕΛ και ο Εκπρόσωπός του γνωρίζουν και μπορούν να διακρίνουν τι σημαίνει το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά κατέθεσε θέσεις υπό την αίρεση μιας τελικής συνολικής συμφωνίας, η οποία δυστυχώς δεν επετεύχθη εξαιτίας της επιμονής της Τουρκίας να διατηρήσει και την Κύπρο υπό κηδεμόνευση εγγυήσεων-επεμβάσεων και κατοχικό στρατό μετά τη λύση».

Στο σημείο αυτό ο κ. Προδρόμου επανέλαβε την αναφορά του σε δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίτερα σήμερα ότι «όχι δεν απέσυρε ποτέ τις προτάσεις ο Πρόεδρος και θα πρέπει να ακριβολογούμε. Οι προτάσεις κατατέθηκαν υπό την αίρεση μιας τελικής συμφωνίας και πάντα είναι έτσι. Αν υπάρχει μια τελική συμφωνία ισχύουν οι προτάσεις, αν όχι δεν ισχύουν».

Δηλαδή, εξήγησε ο κ. Προδρόμου, «ο Πρόεδρος δεν απέσυρε τις θέσεις που κατέθεσε διότι αυτές δεν ισχύουν από τη στιγμή που δεν προέκυψε συμφωνία».

«Αυτό σε αντίθεση με τη δήλωση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ότι αποσύρεται ο χάρτης για την πρόταση εδαφικής αναπροσαρμογής, ο οποίος ήταν συνομολογημένη προϋπόθεση για να φτάσουμε σε διάσκεψη των Η.Ε», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι «λόγος γίνεται για εκείνες τις θέσεις τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τότε είχε χαιρετίσει ως θετικό βήμα, εκφράζοντας την ευχή να πράξει κάτι ανάλογο και η άλλη πλευρά».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο Εκπρόσωπος, «το ΑΚΕΛ ενώ από τη μια διατείνεται ότι δεν νοείται λύση χωρίς την κατάργηση των εγγυήσεων-επεμβάσεων και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού, από την άλλη αποφεύγει να σχολιάσει καν το γεγονός ότι στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά τόσο η Τουρκία όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά ουδέποτε τοποθετήθηκαν σχετικά με την έκκληση του Γενικού Γραμματέα για να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα ασφάλειας στη θέση των εγγυήσεων, που θα καθιστούσε την Κύπρο κανονικό κράτος».

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε πως «σήμερα, που εθνικός στόχος είναι να επιτύχουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο, μεταξύ άλλων την κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού, δηλαδή στη βάση και των έξι παραμέτρων που πρότεινε ο Γ.Γ., το ΑΚΕΛ δείχνει να προτιμά αντί να επικεντρωθεί σε αυτό το στόχο, να επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Mην εκπλήττεσαι Κυβ. Εκπρόσωπε! Το ΑΚΕΛ συντηρείται εκεί που βρίσκεται μόνο με την άγονη αντιπολίτευση, τα ψέματα όπως ένας κακός δικηγόρος και τη συμπόρευση με την Τουρκική πλευρά, έτσι απλά για να ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ τους οπαδούς που του έμειναν!

ΑΚΑ

Κύριε ΑΚΑ, δεν μπορείς να αντιληφθείς τι έκανε ο πρόεδρος μας πέρσι στο Κραν Μοντανά, και πως μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη διχοτόμηση. Συμφωνάς με τους προβληματισμούς του για χαλαρές ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες, λύση δύο κρατών κλπ ? θέλεις διχοτόμηση ή ΕΝΩΣΗ? Το ότι τα ΗΕ τον βαρέθηκαν το κατάλαβες? Καλά αυτόν δεν τον πειράζει, οι ουρανοξύστες του γαμπρού και το δικηγορικό των πολιτογραφήσεων είναι στη Λεμεσό, δεν είναι στην Κερύνεια... Δεν σε πειράζει που η μισή Κύπρος θα γίνει αμιγώς τουρκική με βούλα πλέον? Πάντως βρήκατε τη λύση εκεί στο προεδρικό. Μαζευτήκατε καμμιά εικοσαριά «αμερόληπτοι» δημοσιογράφοι, τσακράτε 5-6 χιλιάδες το μήνα έκαστος από εμάς που φορολογούμαστε, με μόνη δουλειά να διαβάζετε οτιδήποτε επικριτικό για την αυτού αδιάφθορη μεγαλειότητα κυκλοφορεί, και να απαντάτε με ασυναρτησίες και εξωπραγματικά επιχειρήματα, με ψευδώνυμα τύπου ΑΚΑ... Σας καταλάβαμε...
ΑΝΤΡΕΑΣ

ΑΝΤΡΕΑΣ Χ

Καλά τους τα λές ΑΝΤΡΑ Χ. Νομίζεις ιδρώνει το αυτί τους. Την μισή την πουλήσανε πριν 45 χρόνια. Θα σκεφτούν να το επισημοποιήσουν?

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X