ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λουκαϊδης: Να εξαλειφθούν οι αιτίες που τροφοδοτούν την ακροδεξιά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ακροδεξιά και ο φασισμός δεν είναι μια άλλη φωνή στη δημοκρατία, είναι μια φωνή κατά της δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Θα πρέπει οι προσπάθειες να στραφούν προς την εξάλειψη των γενεσιουργών αιτιών που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, δήλωσε σε παρέμβασή του ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απειλή της ακροδεξιάς ιδεολογίας στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ότι σήμερα απειλούνται οι αξίες και τα ιδανικά που οικοδομήθηκαν πάνω στα ερείπια και τις εκατόμβες θυμάτων που άφησε πίσω του ο φασισμός και η ακροδεξιά. Η σημαντική λαϊκή στήριξη που λαμβάνει σήμερα η ακροδεξιά, είπε, απαιτεί τη διεξαγωγή ενός ανειρήνευτου πολέμου κατά της απεχθούς ιδεολογίας του μίσους, με βάση την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την προάσπιση και περιφρούρηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ακροδεξιά και ο φασισμός δεν είναι μια άλλη φωνή στη δημοκρατία, είναι μια φωνή κατά της δημοκρατίας. Η απάντηση, επισήμανε, πρέπει να είναι η πολιτική και κοινωνική απομόνωση και περιθωριοποίησή τους σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προστατευτεί η κοινωνία καθώς και οι ευάλωτες ομάδες που στοχοποιούνται.

Προειδοποίησε ότι η κανονικοποίηση της ακροδεξιάς, μέσα από την οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της ή την υιοθέτηση της ρητορικής της, όπως συμβαίνει σήμερα, και η επίδειξη ανοχής έναντι στο θεσμικό ρατσισμό, δημιουργούν έφορο έδαφος για την περαιτέρω ενίσχυση και διείσδυσή της.

Όπως επισήμανε ο κ. Λουκαΐδης, οι προσπάθειες θα πρέπει να στραφούν προς την εξάλειψη των γενεσιουργών αιτιών που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, δηλαδή τις διευρυνόμενες ανισότητες, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση και την αδυναμία αξιοπρεπούς πρόσβασης και απόλαυσης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όπως το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία και την στέγαση.

Αναφέρθηκε τέλος, στην επείγουσα ανάγκη εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής στη βάση της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, μέρος της οποίας θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να μην αφήνονται μόνες απέναντι σε αυτή την ευθύνη οι χώρες υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση