ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Νάβα: Η λύση Κυπριακού να συμμορφώνεται με ευρωπαϊκό κεκτημένο

Τι αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα

ΚΥΠΕ

Είναι ουσιώδες να διασφαλισθεί ότι η λύση για διευθέτησή του Κυπριακού θα συμμορφώνεται με το κεκτημένο της ΕΕ και θα διαφυλάττει την ακεραιότητα και δυνατότητα λήψης αποφάσεων της ΕΕ, που είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια στη διαδικασία που τα μέρη και τα ΗΕ θα θεωρούσαν πλέον χρήσιμη, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα, σε απαντητική επιστολή του προς την οργάνωση 1ΚΥΠΡΟΣ.

Ο κ. Νάβα σημειώνει, περαιτέρω, πως η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα εντός του πλαισίου των ΗΕ και ευθυγραμμισμένης με τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ.

Επισημαίνει ότι η ΕΕ έχει σταθερά τονίσει την πλήρη στήριξή της στην ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, υπό την αιγίδα των ΗΕ, και καλωσορίζει την πρωτοβουλία της σύγκλησης της άτυπης 5+ΗΕ συνάντησης στη Γενεύη στις 27-29 του Απριλίου, και το γεγονός ότι τα μέρη συμφώνησαν ότι ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ θα πρέπει να συγκαλέσει, στο εγγύς μέλλον, μια νέα συνάντηση των 5+ΗΕ με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα επιτρέψει την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Η απαντητική επιστολή αφορά την έκκληση της 1ΚΥΠΡΟΣ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επανένωση της Κύπρου, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕE για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση