ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:39
 

Μοντέλο συνεργασίας και όχι διαμοιρασμού, προκρίνει ο Οζερσάι

Άρχισε να φεύγει από την ατζέντα το μοντέλο που βασίζεται στον διαμοιρασμό, ανέφερε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άρχισε πλέον να φεύγει σιγά σιγά από την ατζέντα το μοντέλο που βασίζεται στον διαμοιρασμό και πρέπει να δοκιμάσουμε το μοντέλο που βασίζεται στην συνεργασία, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, προσθέτοντας ότι σε αυτό το θέμα δεν συμφωνούν με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

«Δεν έχουμε την ίδια άποψη. Του έχω σεβασμό, αλλά δεν σκεφτόμαστε το ίδιο σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο κ. Οζερσάι μιλώντας την Πέμπτη σε τηλεοπτική εκπομπή, στην τηλεόραση Ντιαλόγκ.

Στο απόσπασμα των δηλώσεών του που έχει μεταδοθεί από ηλεκτρονικές τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Οζερσάι υποστήριξε επίσης ότι με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ θα αρχίσει η συζήτηση αμφισβήτησης των αρμοδιοτήτων και ευθυνών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Το θέμα αυτό πλέον δεν αποτελεί μια πιθανότητα, αν ήταν μια πιθανότητα (η αλλαγή του καθεστώτος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ) τότε ο ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν θα έτρεχε από πίσω του στις ΗΠΑ, υποστήριξε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ επρόκειτο ούτως ή άλλως να βγει, συνέχισε λέγοντας ότι το σημαντικό είναι οι συζητήσεις που θα γίνουν στο ΣΑ του ΟΗΕ και το αποτέλεσμα που θα προκύψει 6 μήνες μετά.

Ερωτηθείς εάν «έλιωσε ο πάγος» στις σχέσεις του με το ΚΕΕ, ο κ. Οζερσάι απάντησε ότι ποτέ δεν ήταν εχθρός με το κόμμα αυτό. «Είχα σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Οζγκιουργκιούν δεν είχε συμμετάσχει μαζί μας (προεκλογικά) σε τηλεοπτική εκπομπή (για τις «βουλευτικές εκλογές» πέρυσι). Ίσως με τον Ερσίν Τατάρ η επικοινωνία μας να είναι πιο εύκολη».

Ο κ. Οζερσάι είπε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή «κυβέρνηση» υπάρχει και ενώ συνεχίζεται η συνεργασία (των 4 της «κυβέρνησης») δεν είναι ηθικό να συναντηθεί με οποιονδήποτε.

Για τις «προεδρικές» ο ίδιος είπε ότι δεν προετοιμάζεται, οι συζητήσεις στο κόμμα του, το κόμμα του Λαού έχει αρχίσει αλλά είναι νωρίς για αποφάσεις τις οποίες θα λάβει το κόμματου σε συνέδριο. Θεωρεί, είπε, ότι οι συζητήσεις για τις «προεδρικές» είναι πρόωρες και αποσκοπούν στο να φθαρούν κάποια ονόματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X