ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο ατυχήμα και πρόθεση για να κηρυχθούν παράνομα τα ηλεκτρικά σκούτερ

Ο Μαρίνος Μουσιούττας ζητά άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των ηλεκτρικών σκούτερ, με αφορμή τα τελευταία ατυχήματα και το ρεπορτάζ της Καθημερινής για το κενό της νομοθεσίας.

Ως έσχατη λύση, να καταθέσει πρόταση νόμου, κατά την οποία να κηρυχθεί παράνομη η χρήση ηλεκτρικών σκούτερ στους κυπριακούς δρόμους, προειδοποιεί ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας, με αφορμή τα απανωτά ατυχήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Σε παρέμβασή του στο «Σίγμα», ο κύριος Μουσιούττας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του ως μοχλό πίεσης, ώστε εταιρείες και δημοτικές αρχές να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης αλλά και των υποχρεώσεων που τους αναλογούν, ώστε τα ηλεκτρικά σκούτερ να χρησιμοποιούνται σωστά στους κυπριακούς δρόμους.

«Θα θέσω την πρόταση κατά προτεραιότητα για συζήτηση με το άνοιγμα της Βουλής στις 10 Ιουλίου. Δεν είναι αυτοσκοπός να κηρυχθεί παράνομη η χρήση τους, αλλά για την ασφάλεια των πολιτών, πρέπει να γίνονται έλεγχοι και να κυκλοφορούν εκεί που πρέπει με πιο ασφαλέστερο τρόπο».

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου, ο κύριος Μουσιούττας, υπέδειξε ότι η νομοθεσία προνοεί ότι κάποιος για να κυκλοφορεί με σκούτερ πρέπει να είναι 14 ετών και άνω.

Αν το σκούτερ έχει θέση για δεύτερο άτομο, αυτό πρέπει να είναι 12 ετών και άνω. Σύμφωνα με την νομοθεσία ο οδηγός πρέπει να φορεί προστατευτικό κράνος και αν είναι βραδινές ώρες να φορά φωσφορούχο γιλέκο για να διακρίνεται στο σκοτάδι.

Πάντως σε δήλωσεις του στην «Κ» Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, γνωστοποίησε ότι στο επόμενο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θα συζητηθούν τα κενά που προκύπτουν σε θέματα ασφάλειας για τα σκούτερ.

Να σημειώσουμε ότι τα σκούτερ, με βάση τη νομοθεσία, μπορούν να διακινούνται σε ποδηλατολωρίδες, με ανώτατο όριο τα 30χλμ ή όπου οι αρμόδιες Αρχές ή Δήμοι επιτρέπουν τη χρήση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση