ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είδε Αμερικάνους Γερουσιαστές ο Πρόεδρος - Στο επίκεντρο Κυπριακό και Αμάλθεια

Επισημάνθηκε, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα τρεχουσών γεωπολιτικών συγκυριών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου ως πυλώνα συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τρίτη το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Πρόκειται για τους Γερουσιαστές Jerry Moran, Shelley Moore Capito, Deb Fischer, John Hoeven, Kirsten Gillibrand, και τον βουλευτή Robert Aderholt.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκε και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Επισημάνθηκε, ακόμη, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα τρεχουσών γεωπολιτικών συγκυριών, ως πυλώνας συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», προσθέτει.

Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και για τη στενή συνεργασία της Κύπρου με άλλα κράτη και Οργανισμούς, για την εντατικοποίηση της πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

«Τόνισε δε τον καθοριστικό ρόλο που η προβλήτα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στη Γάζα, καθώς και η υλικοτεχνική υποστήριξή που παρέχουν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια" έχουν διαδραματίσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», προστίθεται στη δήλωση.

Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην Κύπρο, «πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο» και εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας τους σε Κύπρο, Αίγυπτο, Ελλάδα, Φινλανδία και Σουηδία», αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση