ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπαίνει στον προεκλογικό η κυβέρνηση

Μπήκε στον χορό ο Νουρής, η Ζέτα και ο Πετρίδης, ενώ ο Χριστοδουλίδης βρίσκεται στη διάθεση του κόμματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όπως και στις βουλευτικές εκλογές του 2016, έτσι και σήμερα, το υπουργικό σχήμα μπαίνει δυναμικά στον προεκλογικό αναλαμβάνοντας να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση. Η αρχή έγινε με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο την περασμένη Κυριακή όταν απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ και δη του μέλους του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη για τα «αντιφατικά» μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την πανδημία σημειώνοντας πως το ΑΚΕΛ δεν αποφεύγει τον δρόμο του λαϊκισμού. Βεβαίως τα πυρά δεν περιορίστηκαν στο ΑΚΕΛ, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να ανταπαντούν τη Δευτέρα συντονισμένα στο ΔΗΚΟ και τις επικρίσεις του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει εκφράσει την προθυμία του στην Πινδάρου για να συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό.

Η εμπλοκή Ζέτας - Πετρίδη

Πιο συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε αναφέρει πως τρία χρόνια μετά την διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ο απολογισμός είναι εντυπωσιακά αρνητικός. Ο κύριος Παπαδόπουλος έψεξε τους χειρισμούς στο κυπριακό, την κατάρρευση του Συνεργατισμού, μίλησε για φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και ενίσχυση της διαπλοκής και διαφθοράς όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσαν πως για μικροπολιτική σκοπιμότητα το ΔΗΚΟ καταψήφισε τον προϋπολογισμό και επεδίωξε «να αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, τους ανέργους, και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, εν καιρώ μάλιστα της χειρότερης οικονομικής κρίσης από το 1974, κατηγορεί την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδίου για την οικονομία. Την ώρα που έχουν εκταμιευθεί ήδη €100 εκ. από τα €200 εκ. για τη νέα εφάπαξ στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχει εξαγγελθεί και το 11ο σχέδιο στήριξης των εργαζομένων για το οποίο δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα €650 εκ», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι δύο υπουργοί.

Η εμφάνιση Νουρή

Σε ό,τι αφορά την διαφθορά και τη επένδυση στην Μαρίνα Αγίας Νάπας με την φερόμενη εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος του Προέδρου, απάντησε ο Νίκος Νουρής κάνοντας λόγο για αντιπολιτευτικό μένος και εμπάθεια εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας που τον ωθούν σε λανθασμένες τοποθετήσεις. Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο Νίκος Νουρής εμπλέκεται στον προεκλογικό. Ενδεικτική η κίνηση της προηγούμενης βδομάδας για τα νέα στεγαστικά σχέδια αλλά και η κοινή εμφάνιση του Νίκου Νουρή με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και υποψήφιους βουλευτές του ΔΗΣΥ στην επαρχία Πάφο. Κίνηση που ενίσχυσε τη φημολογία, ότι ο Νίκος Νουρής θα δώσει έντονη παρουσία στον προεκλογικό καθώς φέρεται όπως λέγεται να συγκεντρώνει το συντηρητικό συναγερμικό ακροατήριο.

Η προθυμία Χριστοδουλίδη

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει εκδηλώσει την προθυμία του να αξιοποιηθεί στον προεκλογικό, προφανώς με την παρουσία του σε συναντήσεις, είτε με δηλώσεις που θα βοηθούν το κόμμα. Από τον ΔΗΣΥ αναφέρουν πως η εμπλοκή των υπουργών στον προεκλογικό πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον. Είχε άλλωστε γίνει και το 2016, όταν ο κάθε υπουργός απαντούσε στα κόμματα, σε ζητήματα τα οποία τους αφορούσαν. Κύριο πρόσωπο τότε του προεκλογικού, ήταν ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τότε απεικόνιζε το success story της κυβέρνησης και βάσει αυτού απαντούσε στην αντιπολίτευση. Το ποιο θα είναι σήμερα το κύριο πρόσωπο του προεκλογικού είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

Εδώ και καιρό εκφράζονται στο παρασκήνιο πάντως παράπονα, τόσο από την Πινδάρου όσο και από το Προεδρικό για το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν βγαίνουν μπροστά για να υποστηρίξουν το κυβερνητικό έργο, απέναντι στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα προσπάθεια των υπουργών. Το πόσο εύκολο θα είναι, είναι ένα ζήτημα ανοικτό, καθώς σε αντίθεση με το 2016, αυτή τη φορά η κυβερνώσα παράταξη έχει μία σειρά ανοικτών θεμάτων που πληγώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Κυπριακό... εκτός Πυξίδας

Κυπριακό... εκτός Πυξίδας

Ρωσία, Ουκρανία και Κίνα και η στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης στο επίκεντρο των συζητήσεων των ΥΠΕΞ στη Βρέστη
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X