ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΓΔ ΥΠΟΙΚ θα εκπροσωπήσει τον Υπουργό στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και Τρίτη, 14-15 Μαρτίου 2022.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Παντελή θα εκπροσωπήσει τον Υπουργό Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και Τρίτη, 14-15 Μαρτίου 2022.

Κατά τη διάρκεια του Eurogroup οι Υπουργοί θα συζητήσουν για την οικονομική κατάσταση και τον συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ ενόψει και του πολέμου στην Ουκρανία, για την Τραπεζική Ένωση και για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης στο Ecofin τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική της επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, και θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βερσαλλιών.

Τους Υπουργούς επίσης θα απασχολήσει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (ΜΣΠΑ). Θα διεξάγουν επίσης συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την πρόταση για μεταφορά της επιτευχθείσας σε επίπεδο ΟΟΣΑ παγκόσμιας συμφωνίας με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%, στο δίκαιο της ΕΕ.

Τέλος, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις της για το 2023, όπως και για την πορεία των εργασιών όσον αφορά την επανεξέταση του πλαισίου της οικονομικής διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΥΠΟΙΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση