ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι 12 προτεραιότητες Τορναρίτη για την Λευκωσία - Άνοιξε η αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση συνδυάστηκε με πυκνά μηνύματα θερμής στήριξης του υποψήφιου Δημάρχου»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης άνοιξε επίσημα την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας, παρουσιάζοντας τις «Δώδεκα Προτεραιότητες» για το δικό του Σχέδιο για την Λευκωσία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση συνδυάστηκε με πυκνά μηνύματα θερμής στήριξης του Νίκου Τορναρίτη από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από τον χώρο της ευρύτερης κοινωνίας». Προστίθεται ότι ο Νίκος Τορναρίτης ανέδειξε «τον κεντρικό στόχο του να πάρει τη Λευκωσία πιο ψηλά, με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του, μπροστά στην πρόκληση της συγκρότησης του νέου Μητροπολιτικού Δήμου της Πρωτεύουσας των 100 και πλέον χιλιάδων δημοτών και των τεσσάρων διαμερισμάτων της».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε μια μαζική εκδήλωση πολύπλευρης στήριξης, με ισχυρές παρουσίες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής και την τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης άνοιξε επίσημα την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του, παρουσιάζοντας τις «Δώδεκα Προτεραιότητες» για το δικό του Σχέδιο για την Λευκωσία της προόδου και της ανάπτυξης τη νέα πενταετία.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με πυκνά μηνύματα θερμής στήριξης του Νίκου Τορναρίτη από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από τον χώρο της ευρύτερης κοινωνίας, των επιχειρηματιών, των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Λευκωσίας, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών, οργανωμένων συνόλων της πρωτεύουσας, ομάδων πρωτοβουλιών δημοτών και εκπροσώπων σωματείων και συλλόγων από κάθε γωνιά της πόλης.

Η εκδήλωση έδωσε δυναμικό έναυσμα πλήρους κινητοποίησης για τη νίκη Τορναρίτη στη Λευκωσία, αναδεικνύοντας τον κεντρικό στόχο του «να πάρει τη Λευκωσία πιο ψηλά», με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του, μπροστά στην πρόκληση της συγκρότησης του νέου Μητροπολιτικού Δήμου της Πρωτεύουσας των 100 και πλέον χιλιάδων δημοτών και των τεσσάρων διαμερισμάτων της.

Την στήριξη τους εξέφρασαν στο πιο υψηλό επίπεδο με τον χαιρετισμό τους, οι αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τον Νίκο Τορναρίτη: η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Κάρογιαν, υπογραμμίζοντας την επιλογή του ως υποψηφιότητας σύνθεσης και ευρείας αποδοχής. Ξεχωριστή παρουσία είχαν δύο πολιτικά πρόσωπα που συμπορεύονται με τον Νίκο Τορναρίτη, ο τέως ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης και ο ανεξάρτητος Σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου. Ιδιαίτερη αξία είχε επίσης η παρουσία του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, στελεχών από άλλα κόμματα, υποψηφίων Ευρωβουλευτών, Αντιδημάρχων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έγινε σήμερα (Σάββατο 20/4) στο Εκλογικό Κέντρο Νίκου Τορναρίτη στη Λεωφόρο Μακαρίου στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Ο Νίκος Τορναρίτης κατέθεσε το όραμα του «για μια Φωτεινή Πρωτεύουσα με απόλυτο σεβασμό σε όσους την ζουν, την επισκέπτονται ή εργάζονται σε αυτήν, σε όσους διψούν για πολιτισμό, γνώση, διασκέδαση, σε όσους σπουδάζουν εδώ». Ανέφερε επίσης ότι αντιμετωπίζει την Δημαρχία Λευκωσίας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της δημόσιας δράσης του, υπογραμμίζοντας ότι «είναι χώρος προσφοράς και ευθύνης, κι όχι σκαλοπάτι εξουσίας».

Ο Δωδεκάλογος

Ο Ν. Τορναρίτης παρουσίασε τις 12 Προτεραιότητες* του δικού του «Σχεδίου για την Λευκωσία». Με τεκμηριωμένες προτάσεις που διαμορφώθηκαν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία τους τελευταίους μήνες, ο Νίκος Τορναρίτης προτείνει συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες: για την Καθαρή Πόλη, την Πράσινη και Βιώσιμη Πόλη, τη Έξυπνη, Προσβάσιμη και Ασφαλή Πόλη, το Ιστορικό Κέντρο και τον Πολιτισμό της Λευκωσίας, την Πόλη της Αλληλεγγύης και της Ανάπτυξης, για τον Δήμο που είναι Ανοιχτός στην Κοινωνία και για την Λευκωσία ως Πρωτεύουσα με Διεθνή Ακτινοβολία.

Η Λευκωσία δικαιούται περισσότερα

Στην κατακλείδα του, ο Ν. Τορναρίτης αναφέρθηκε στην προοπτική της πρωτεύουσας τα επόμενα χρόνια, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Λευκωσία «δικαιούται περισσότερα και θα τα διεκδικήσει»: «Η πόλη μας χρειάζεται εμπειρία και αποφασιστικότητα.

Χρειαζόμαστε συνθέσεις και συναινέσεις, συλλογικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνωρίζω πώς να διεκδικώ, γνωρίζω πως να πετυχαίνω στόχους! Καταθέτω εφικτές λύσεις. Γι' αυτό σας καλώ να ενώσουμε πραγματικά δυνάμεις. Μαζί, με σύνεση θα φέρουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε για την Λευκωσία μας», κατέληξε.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στους δημότες, τους οποίους υποδέχθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος με όμορφα μουσικά ακούσματα και πολλά «πηγαδάκια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ