ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΗΕ: HΠΑ και Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά χρειάζεται «να γίνουν περισσότερα»

Συμφώνησε να υποστηρίξει τη λήψη και τη διευθέτηση της αποστολής βοήθειας στη Γάζα από την πλωτή αποβάθρα, εφόσον γίνονται σεβαστές η ουδετερότητα και η ανεξαρτησία των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων

ΚΥΠΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη καλωσορίζουν κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στη Γάζα και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κύπρο, και στις χώρες εταίρους για τη διατήρηση του θαλάσσιου διαδρόμου ως πρόσθετης οδού για βοήθεια προς τη Γάζα, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ.

Σύμφωνα με τον κ. ΧΑΚ, ο ΟΗΕ συμφώνησε να υποστηρίξει τη λήψη και τη διευθέτηση της αποστολής βοήθειας στη Γάζα από την πλωτή αποβάθρα, εφόσον γίνονται σεβαστές η ουδετερότητα και η ανεξαρτησία των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

«Δεδομένων των τεράστιων αναγκών στη Γάζα, η πλωτή αποβάθρα προορίζεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες χερσαίες διελεύσεις βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων της Ράφα, του Κερέμ Σαλόμ και του Ερέζ. Αυτή δεν προορίζεται να αντικαταστήσει καμία διέλευση» ανέφερε ο κ. Χακ.

«Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Γάζα χρειάζονται απεγνωσμένα τρόφιμα, νερό και άλλα απαραίτητα» ανέφερε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κύπρος, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι ενίσχυσαν τη βοήθεια, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια των νηοπομπών βοήθειας με προορισμό τη Γάζα και να κρατήσει ανοιχτά τα ζωτικά χερσαία περάσματα», σημείωσε.

Στη λειτουργία του θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας αναφέρθηκε και η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον.

«Παραδώσαμε τις αποστολές πρώτων βοηθειών στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των ΗΑΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ, της Κύπρου, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων εταίρων. Μαζί, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις παραδόσεις βοήθειας στους ανθρώπους στη Γάζα μέσω όλων των οδών» ανέφερε η κ. Γουάτσον.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού επιβεβαίωσε ότι η βοήθεια που έφτασε μέσω της πλωτής αποβάθρας μεταφέρθηκε στις αποθήκες της στο Ντείρ Αλ Μπαλάχ. Η διοίκηση του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού  ενημέρωσε τους συνεργαζόμενους εταίρους του ότι το φορτίο είναι έτοιμο για συλλογή και διανομή και η βοήθεια υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω της τακτικής διαδικασίας υλικοτεχνικής υποστήριξης και διανομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση