ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουτ: Ο ΓΓ καλεί τα μέρη να συμφωνήσουν όρους αναφοράς για επανέναρξη συνομιλιών

Το απόγευμα η συνάντηση με Ακιντζί, αναχωρεί την Πέμτπη η διπλωμάτης

Newsroom K

Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση της Τζέιν Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό. Η κ. Λουτ θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί το απόγευμα.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναμενόταν ανταλλαγή απόψεων πάνω στο πως μπορεί να ξεκλειδώσει εφεξής η διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο κυπριακό.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ μετέφερε επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ όπως τα μέρη, το συντομότερο δυνατόν, καθορίσουν και συμφωνήσουν τους όρους αναφοράς για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο εγγύς μέλλον. Χαρακτήρισε επίσης τη συνάντηση «ιδιαίτερα παραγωγική».

Όπως και την πρώτη φορά που είχε συνάντηση η κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έτσι και τώρα, δεν έγιναν δηλώσεις για το περιεχόμενο αυτής.

Το σημείο πάντως στο οποίο στέκουν πηγές είναι το ότι αφενός η κ. Λουτ αναχωρεί αύριο Πέμπτη οπότε και δεν αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τις δυο πλευρές για τα συμπεράσματά της εντός της ημέρας, αλλά και το ότι η ίδια αναμένεται να έχει και νέο κύκλο επαφών με Αθήνα, Άγκυρα και Βρυξέλλες.

Πάντως κρίνεται ως κομβική για τη συνέχεια η δική της ενημέρωση, την οποία άλλωστε αναμένουν και τα ΗΕ αναφορικά με τη συνέχεια στο κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση «είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και τις θέσεις του για το πώς μπορεί να πετύχουμε μια λειτουργική λύση μέσα από την αποκέντρωση εξουσιών, χωρίς, ωστόσο, να αλλοιώνεται η δεδομένη βάση της επιδιωκόμενης λύσης», ενώ θα ενημερώσει και το Εθνικό Συμβούλιο για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την κ. Λουτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X