ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση διαφθοράς έφερε την παραίτηση Ντενκτάς

Το παρασκήνιο της παραίτησης του «υπουργού» Οικονομικών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Την παραίτησή του από τη θέση του «υπουργού» Οικονομικών υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης ο Σερντάρ Ντενκτάς. Την απόφασή του ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Περίπου πριν από μια ώρα ενημέρωσα τον ''Πρωθυπουργό'' γραπτώς μαζί με την αιτιολόγηση, για την παραίτηση μου. Δεν έχω προβεί σε ανακοίνωση σε κανένα μέσο ενημέρωσης. Θα πραγματοποιήσω την αναγκαία ανακοίνωση στην συνέχεια. Υποστηρίζω την ''κυβέρνηση'' όσο εξακολουθεί να υφίσταται αυτή», έγραψε στο facebook ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Οι λόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα της οικογένειας Ντενκτάς εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά την εξασφάλιση εκτάσεων γης μέσα από παράνομες οδούς για το νέο «πανεπιστήμιο», το οποίο φέρει την ονομασία του Ραούφ Ντενκτάς. 

Το Κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Όζερσαϊ αντέδρασε με πολύ έντονο τρόπο στον νέο σκάνδαλο και στις κινήσεις του κ. Ντενκτάς.
Ο υιός του κ. Ντενκτάς, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του νέου «πανεπιστημίου» προχώρησε στην ενοικίαση πολύτιμων εκτάσεων γης, με βάση τις διευκολύνσεις που παρείχε το αξίωμα του πατέρα του, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Αντιμέτωπος με τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Ντενκτάς προηγουμένως προχώρησε στην ενημέρωση της «κυβέρνησης» και δήλωσε ότι είναι έτοιμος για κάθε είδους έλεγχο, ακόμη και για την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του.

Ο κ. Ντενκτάς παρά την παραίτηση του από την «κυβέρνηση» δεν αποχωρεί από αυτήν. Αντιθέτως αναμένεται να διορίσει στο πρώην αξίωμα του ένα στέλεχος του κόμματος του.

Εν τω μεταξύ, το ΚΛ συνεδριάζει εκτάκτως για να συζητήσει την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σε περίπτωση που το ΚΛ αποφασίσει να αποχωρήσει από το «κυβερνητικό σχήμα», τότε η πολυκομματική «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε πριν από περίπου ενάμιση έτος θα έχει διαλυθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση